«Η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε μια δύσκολη συμφωνία, την οποία τηρεί κατά γράμμα. Θέλουμε να την τηρήσουν και οι εταίροι», τόνισε ο Κώστας Μπάρκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «τα στοιχεία της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι όσα έχουν συμφωνηθεί υλοποιούνται. Και η άλλη πλευρά έχει δεσμευτεί να τα υλοποιήσει και πρέπει να το κάνει» και πρόσθεσε πως «είναι ώρα να ανοίξει το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους».

«Είμαστε υπέρ του κοινωνικού κράτους», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μπάρκας, διευκρινίζοντας πως «τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κενά και δίνεται μάχη για την καθολική πρόσβαση στο σύστημα Υγείας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

Ο Σκουρλέτης ήταν τυπικός και στοχευμένος. Είπε ότι είναι μια δύσκολη συμφωνία, αλλά ότι με παραπάνω απαιτήσεις από τους θεσμούς δεν μπορεί να βγει το πρόγραμμα. Είναι υπουργός της κυβέρνησης και εξέχον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στη σταδιοδρομία του δεν μπορεί να μπει κανένα ερωτηματικό, έχει σταθερές θέσεις.

«Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι ιδεολογική και ταξική», ανέφερε επίσης και πρόσθεσε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Η σιωπή του σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί του;