current views are: 5

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:48

Κουμουτσάκος: Λάθος η δήλωση του Γεωργιάδη – Ο νόμος Παππά πρέπει να αποσυρθεί

«Ηταν μια λάθος δήλωση», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά. 

Δημοσίευση 09:48’

«Ηταν μια λάθος δήλωση», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά. 

«Ηταν μια λάθος δήλωση», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για την Αριστερά. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό, διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής που έχει, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί η ΝΔ σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως κακώς δεν είχε ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και επέμεινε στην πρόταση για απόσυρση του νόμου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή. Από εκεί και πέρα όμως πάμε στην πολιτική ουσία του θέματος. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι «ο πρωθυπουργός κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια διότι η ένταση, η ευτέλεια των λόγων, ο πολωτικός λόγος και ο διχαστικός λόγος κυριάρχησε στην ομιλία του στην πρόσφατη κομματική εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:

«Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής από τα συσσωρευμένα μεγάλα αδιέξοδα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα: στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στη λειτουργία των θεσμών, στο προσφυγικό – βλέπουμε τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια – και μπροστά σε αυτόν τον εγκλωβισμό στα προβλήματα που συνεχώς μεγαλώνουν και μένουν άλυτα και προσθέτονται διαρκώς και άλλα, η μόνη οδός διαφυγής είναι η πόλωση, ο διχασμός και η ένταση του πολιτικού λόγου σε σημείο ευτέλειας. Ας μην αναζητά ο κ. Πρωθυπουργός αλλού αυτά τα οποία ο ίδιος κάνει».

Όσον αφορά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση προσφυγή σε εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «η ΝΔ μίλησε για εκλογές όχι γιατί έχει κάποια σφοδρή επιθυμία να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη διακυβέρνηση αλλά γιατί θεωρεί ότι είναι δημοκρατικό της καθήκον και υποχρέωσή της να πει ότι καθώς βλέπουμε τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα σε αυτή τη διαπίστωση που δεν είναι μόνο δική μας αλλά και διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που δηλώνουν βαθιά απαισιόδοξοι για την κατάσταση τη σημερινή αλλά και για το μέλλον της χώρας, το δικό τους, της δουλειάς τους, των οικογενειών τους για όλα. Και τι θα έπρεπε εμείς, όταν αυτή τη διαπίστωση κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και το κόμμα μας με σοβαρότητα, τι θα έπρεπε να πούμε, έχουμε δύο επιλογές ή να πούμε ας συνεχίσει ο κατήφορος και δεν πειράζει γιατί είναι στα χέρια ενός άλλου σε βάρος της πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος ή να πει ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε, ότι έχουμε απόλυτη συνείδηση του μεγέθους και του βάρους της ευθύνης που θα κληθεί να αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση».

Σε ερώτηση αν η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε: 

Ότι θα παραλάβουμε μια οικονομική έρημο, μια θεσμική νοσηρή κατάσταση, μέτωπα ανοιχτά στα εθνικά θέματα και ακόμη μια προβληματική κατάσταση στο προσφυγικό, αυτό είναι δεδομένο, αλλά η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει έχει και το πρόγραμμα και τις προτάσεις και τα πρόσωπα αλλά κυρίως έχει τη στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες. 

«Δεν θα αναπαράγουμε τη νοσηρή πολιτική διάψευσης ελπίδων και προσδοκιών διότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Γι αυτό για μας το πρόταγμα της αλήθειας δεν είναι ένας φορέας προπαγανδιστικού λόγου είναι κάτι το οποίο πιστεύουμε. Εμείς έτσι θα πορευτούμε και έτσι θα έχουμε και μια σοβαρή, στιβαρή, αποτελεσματική διακυβέρνηση που είναι αυτό που λείπει επί ενάμιση χρόνο από τη χώρα. Στο πλαίσιο του προτάγματος της αλήθειας, θα σας πω ότι η χώρα βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου και των υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές και όποιος πει κάτι το ανάποδο πλέον δεν τον πιστεύει κανένας. Το έχει πει πριν δύο χρόνια ο κ. Τσίπρας και είδαμε που βρισκόμαστε, σε μια πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε. Εμείς καταθέτουμε ως πρόταση, τη δυνατότητα μιας παράταξης με ευρύτερη απήχηση να μπορέσει, γιατί έχει πει κάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι πολύ σημαντικό, ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας που τη θεωρώ εφικτή, είναι ένας δύσκολος στόχος στις παρούσες συνθήκες αλλά απολύτως εφικτός, η ΝΔ θα κυβερνήσει με διευρύνσεις θα απευθυνθεί και σε άλλους χώρους και σε άλλα πρόσωπα. Επομένως αυτό να το θεωρείτε δεδομένο γι αυτό αισθάνομαι με σιγουριά να σας λέω ότι, ναι, θα είμαστε μια καλύτερη διακυβέρνηση, που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», είπε ακόμα.

Σε ερώτηση σε ποιους χώρους και σε ποια πρόσωπα θα απευθυνθεί μετεκλογικά η ΝΔ δεν απέκλεισε τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς κι επισήμανε: «Ο χώρος της ευρείας κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής και ευρωπαϊκής στο πέρασμα των χρόνων και μεταρρυθμιστικής είναι μια μεγάλη δεξαμενή στήριξης πολιτικής και δυνάμεων. Δεν αποκλείουμε λοιπόν να απευθυνθούμε σε αυτές τις δυνάμεις γιατί πάνω από όλα είναι η παραδοχή ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Η χώρα πρέπει να βγει τώρα από την κρίση και για να διαμορφωθεί μια γραμμή υπεράσπισης αυτής της ανάγκης αλλά και αυτής της πολιτικής, πρέπει να διαμορφωθούν συνθήκες τέτοιες που να επιτρέψουν στη χώρα να το πετύχει. Εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή. Με κορμό τη ΝΔ μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλους τους πολιτικούς χώρους για να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο στοίχημα της οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Ό,τι κι αν αποφασίσει το ΣτΕ, ο νόμος Παππά πρέπει να αποσυρθεί»

«Όποια κι αν είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να αποσυρθεί», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως «αυτός  ο νόμος στην ουσία του παρουσιάζει προβλήματα δημοκρατίας, μια νέα πλειοψηφία, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες, αλλάζει τους νόμους, ακυρώνει νόμους, τροποποιεί νόμους».

«Η προϋπόθεση που βάζουμε είναι πολύ σαφής, να μην υπάρχουν εδώ παρανοήσεις. Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά είναι η συνέπεια μιας λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Παππά και θα πρέπει ο ίδιος να χειριστεί τα αποτελέσματα των κακών του επιλογών. Η δική μας θέση, ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα της συζήτησης, είναι ότι ο νόμος αυτός έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά αυταρχισμού και αντιδεοντολογικά σε σχέση με τη λειτουργία της ενημέρωσης, της πολυφωνίας, του πλουραλισμού που επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος. Εμείς πιστεύουμε, ότι μόνο εάν ο νόμος Παππά αποσυρθεί, αυτό θα απελευθερώσει όλες τις διαδικασίες και για τη διαμόρφωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για να δούμε, αφού κλείσει αυτή η παρένθεση αταξίας και γκρίζων χειρισμών, να δούμε πώς θα πάμε, γιατί πράγματι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χρειάζεται ρύθμιση. Κακώς δεν είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν μπορεί το φάρμακο για μια παθογένεια να είναι δηλητηριώδες. Το φάρμακο που χρειάζεται πρέπει να είναι ένα φάρμακο που πραγματικά θα φέρει ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα», επεσήμανε.


σχετικα αρθρα