Βενιζέλος: «Τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα γιατί η φορολογική κατάσταση είναι χύμα»


«Πρέπει να σώσουμε την ελληνική οικονομία γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και απειλητική», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορά όλη τη ζώνη του ευρώ.  Σκληρά χαρακτήρισε τα μέτρα ο κ. Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε ότι κάθε τι που συμβαίνει στην Βουλή αυτές τις ημέρες επηρεάζει παγκοσμίως της αγορές. Έκανε λόγο για σύγκρουση κρατών και αγορών , δίχως κανόνες, αρχές και έλεος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι ομόθυμη η θέση ότι η χώρα πρέπει να μείνει στη ζώνη του ευρώ , αναφέροντας μάλιστα σχετικές δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η κριτική είναι εύκολη, η διαχείριση δύσκολη, και η διαπραγμάτευση ακόμη δυσκολότερη».

Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά αυτό συμβαίνει διότι «η φορολογική κατάσταση είναι χύμα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ανακουφιστεί μόλις καταλάβει ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση τα εννοεί,

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι «Αγανακτισμένοι» είναι δικαίως αγανακτισμένοι γιατί δεν έχουν πειστεί ότι πληρώνουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο