«Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές, παρά τις δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων από την ΕΕ, που επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας εκ νέου εμμέσως στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ζητά πρόωρες εκλογές διεμήνυσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019» και πρόσθεσε:

Τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε με την ανεργία σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, άλλα και τι έγινε με το θέμα της ύφεσης.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για το κυβερνητικό έργο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, αριστερή στρατηγική είναι να αλλάξεις την ισορροπία δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο σε εσωτερικό επίπεδο.

Υπογράμμισε δε ότι είναι σημαντικό να αντικατασταθεί η λιτότητα με μια ατζέντα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Όσον αφορά το προσφυγικό, επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν οι παράνομες και επικίνδυνες μεταναστευτικές οδούς με ασφαλείς και νόμιμες.