Διευκρινίσεις για όσα είπε στη Χίο για την Αριστερά και τους κομμουνιστές, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις όχι μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αλλά και διακριτικές αποστάσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τι είπα εγώ; Στις χώρες που έχουν κομμουνισμό, τόσο έχουν φοβηθεί από τον ολοκληρωτισμό αυτών των ανθρώπων, που αφού έπεσε εκεί ο κομμουνισμός, και έχουν περάσει 20 χρόνια και 30, παραμένει ο κομμουνισμός απαγορευμένος. Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν την ώρα που πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτών των ιδεών, φέρονται ολοκληρωτικά.

Καταλάβατε; Ενώ σε αυτές τις χώρες που τους ζήσανε τους έχουν απαγορεύσει, στην Ελλάδα, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, έχουμε φτάσει στο σημείο να τους θαυμάζουμε. Σε κανένα σημείο δεν είπα ότι πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε», είπε στον ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης.

«Το πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε είναι η σκόπιμη διαστρέβλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κανένα σημείο εγώ δεν είπα να γίνει αυτό στην Ελλάδα. Αλλά να ξέρουμε ότι όπου πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτού του τύπου, στο τέλος υπήρξε ολοκληρωτισμός» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα και εκτός «δημοκρατικού τόξου», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είπα ότι είναι εκτός δημοκρατικού τόξου».

«Είπα ότι η σημερινή κυβέρνηση, αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μείνει στην εξουσία. Ήδη χρησιμοποίει αντιδημοκρατικά μέτρα».

«Ο εκβιασμός του δικαστή του ΣτΕ είναι δημοκρατικό μέτρο;», αναρωτήθηκε ο τέλος.

Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις του στη Χίο, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο.

«Εδώ στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ιστορική παρεξήγηση, δεν θέλω να αναλύσω τώρα γιατί, πάντως είναι μια ιστορική παρεξήγηση. Πουθενά στον κόσμο η Αριστερά, η κομμουνιστική Αριστερά, δεν μιλάμε για τη σοσιαλδημοκρατία, δεν έχει ταιριάξει με τη δημοκρατία. Η κομμουνιστική Αριστερά, και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε από τη διάσπαση του ΚΚΕ άρα είναι κομμουνιστές, όπου κυβέρνησε, κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό.

Στην Ελλάδα όμως, κυρίως λόγω του εμφυλίου και μετά λόγω της χούντας, δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.  Κανονικά εδώ.. αν πας στην Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και πεις είμαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Δεν μπορείς να το πεις, με το που το λες είσαι φυλακή. Στην Ελλάδα μόνο αν είσαι αριστερός είσαι καλός Ααα, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Δεν το έχετε ακούσει αυτό; Τώρα δεν θα ξεχνά για κανά αιώνα τι σημαίνει Αριστερά».