current views are: 10

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση16:16

Βουδούρης: Ρεσιτάλ ψεύδους έδωσε ο Μουζάλας

«Έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τις δραματικές δυσκολίες που βιώνουν οι πρόσφυγες», απάντησε ο Οδυσσέας Βουδούρης, πρώην γ.γ πρώτης υποδοχής, για τον αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. 

Δημοσίευση 16:16’

«Έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τις δραματικές δυσκολίες που βιώνουν οι πρόσφυγες», απάντησε ο Οδυσσέας Βουδούρης, πρώην γ.γ πρώτης υποδοχής, για τον αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. 

«Έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τις δραματικές δυσκολίες που βιώνουν οι πρόσφυγες, καθώς και για να δικαιολογήσει το παράλληλο σύστημα διοίκησης, που έχει στήσει, αντί να εφαρμόσει τον Νόμο 4375/2016, ως όφειλε», απάντησε ο Οδυσσέας Βουδούρης, πρώην γ.γ πρώτης υποδοχής, για τον αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. 

Ο πρώην γ.γ. πρώτης υποδοχής δήλωσε πως είναι στη διάθεση της Βουλής, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει υπόψη του. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι πρέπει να κληθεί και ο Γ. .Μουζάλας, «ώστε σε μια διαδραστική διαδικασία, να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια».

Ο Οδ. Βουδούρης σημείωσε  πως στη χθεσινή συζήτηση δεν κλήθηκε ο Γ. Μουζάλας «να αποδείξει την αθωότητά του», και πως φράσεις όπως «δεν θα αποδείξω πως δεν είμαι νυφούλα», είναι φτηνά επικοινωνιακά τρικ.

Επίσης αναφέρει ότι ο Γ. Μουζάλας δεν απάντησε: 

Γιατί έδωσε όλες τις αρμοδιότητες του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου σε προσωπικούς του συμβούλους και φίλους του, οι οποίοι μεταξύ άλλων τριπλασίασαν τον προϋπολογισμό δομών φιλοξενίας, Γιατί διόρισε «άτυπους συντονιστές» επιλογής του, αντί των Διοικητών που προβλέπονται από τον Νόμο Προσπάθησε να αποκρύψει ότι, χωρίς υπουργική ανάθεση αρμοδιοτήτων, ο Γενικός Γραμματέας δεν μπορεί να εκδώσει αποφάσεις, ακόμα και αυτές που προβλέπονται από τον νόμο. Δεν εξήγησε, το πρωτοφανές γεγονός στα κυβερνητικά χρονικά, γιατί μου απαγόρευσε με επίσημο έγγραφο κάθε πρωτοβουλία.

«Όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα των βουλευτών, αλλά αντιθέτως, χάνοντας την ψυχραιμία του, περιέπεσε σε αλλεπάλληλα ψεύδη» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Οδ. Βουδούρης και φέρνει ως παράδειγμα την αναφορά του υπουργού ότι «δεν γνωρίζει την τιμή ενός οικίσκου».

«Η τιμή αυτή προφανώς αποτελεί βασική παράμετρο για τον σχεδιασμό οποιασδήποτε δομής προσφύγων. Συνεπώς ο κ. Μουζάλας, είτε είναι εντελώς ανεπαρκής για τη θέση που κατέχει, είτε ψεύδεται κατ’ επανάληψη», τονίζει και καταλήγει δεν αναφέρθηκαν σημαντικά «όπως π.χ. ο νεφελώδης ρόλος του ΚΕΠΟΜ», ενώ σε θέματα που ανέφεραν οι παρεμβαίνοντες βουλευτές, εξέλειπαν σημαντικά στοιχεία «όπως πχ το ετήσιο κόστος ανά πρόσφυγα».


σχετικα αρθρα