current views are: 10

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:43

«Πόλεμος» Μουζάλα – Βουδούρη με καταγγελίες για τα κονδύλια για το προσφυγικό

Για «ρεσιτάλ ψεύδους» κατηγόρησε σήμερα τον Γιάννη Μουζάλα ο τέως γενικός γραμματέας υποδοχής προσφύγων Οδυσσέας Βουδούρης ενώ ο αναπλ. υπουργός απέδωσε σε προσωπικές επιδιώξεις τις καταγγελίες.

Δημοσίευση 18:43’

Για «ρεσιτάλ ψεύδους» κατηγόρησε σήμερα τον Γιάννη Μουζάλα ο τέως γενικός γραμματέας υποδοχής προσφύγων Οδυσσέας Βουδούρης ενώ ο αναπλ. υπουργός απέδωσε σε προσωπικές επιδιώξεις τις καταγγελίες.

Για «ρεσιτάλ ψεύδους» κατηγόρησε σήμερα τον Γιάννη Μουζάλα ο τέως γενικός γραμματέας υποδοχής προσφύγων Οδυσσέας Βουδούρης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αναπλρ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Βουλή. Από την πλευρά του ο Γ. Μουζάλας νωρίτερα είπε ότι «δεν υπάρχουν σκιές στο ζήτημα του μεταναστευτικού» απαντώντας ουσιαστικά στην αιχμηρή δήλωση παραίτησης Βουδούρη για τους χειρισμούς του υπουργείου.

«Έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τις δραματικές δυσκολίες που βιώνουν οι πρόσφυγες, καθώς και για να δικαιολογήσει το παράλληλο σύστημα διοίκησης, που έχει στήσει, αντί να εφαρμόσει τον Νόμο 4375/2016, ως όφειλε», είπε ο Οδυσσέας Βουδούρης.

«Όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα των βουλευτών, αλλά αντιθέτως, χάνοντας την ψυχραιμία του, περιέπεσε σε αλλεπάλληλα ψεύδη» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Οδ. Βουδούρης και φέρνει ως παράδειγμα την αναφορά του υπουργού ότι «δεν γνωρίζει την τιμή ενός οικίσκου».

Επίσης δήλωσε πως είναι στη διάθεση της Βουλής, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει υπόψη του, ενώ σημείωσε πως στη χθεσινή συζήτηση δεν κλήθηκε ο Γ. Μουζάλας «να αποδείξει την αθωότητά του», και πως φράσεις όπως «δεν θα αποδείξω πως δεν είμαι νυφούλα», είναι φτηνά επικοινωνιακά τρικ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση Μουζάλα – απάντηση ουσιαστικά στα όσα είχε καταγγείλει με την επιστολή παραίτησής του ο Οδ. Βουδούρης, ότι «δεν υπάρχουν σκιές στο ζήτημα του μεταναστευτικού’» και τα υπονοούμενα ότι αυτές οι καταγγελίες οφείλονται σε προσωπικές του επιδιώξεις για αυξημένες αρμοδιότητες.

«Του ζητήθηκε η παραίτησή του, την έδωσε. Και εμένα με έχει καταγγείλει εφημερίδα ότι ήμουν ντυμένη νυφούλα σε gay πάρτι, θα με βάλετε να σας απαντήσω και γι’ αυτό επειδή γράφουν οι εφημερίδες;» δήλωσε ο Γ. Μουζάλας και συνέχισε:

Ο Οδ. Βουδούρης ήθελε αυξημένες αρμοδιότητες. Δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ άλλο, έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα να λύσουμε. Δεν υπάρχουν σκιές, δεν υπάρχουν απευθείας αναθέσεις, ούτε μία. Γιατί το παίζετε αυτό; Ποιον θα πείσετε;

Υπενθυμίζεται ότι ο Οδ. Βουδούρης είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 13 Σεπτεμβρίου, κίνηση για την οποία είχε προΐδεάσει μερικές μέρες νωρίτερα  με επιστολή του στην οποία ανέφερε ότι δεν είχε εκδοθεί η υπουργική απόφαση, η οποία εκχωρεί στον Γενικό Γραμματέα (σ.σ. Υποδοχής για τους χώρους φιλοξενίας) τη δυνατότητα ανάληψης αποφάσεων.


σχετικα αρθρα