current views are: 8

26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση06:40

Μήνυμα Παυλόπουλου: Αδιαπραγμάτευτη η ελληνικότητα της Μακεδονίας (Βίντεο)

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιούνται, στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 06:40’

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιούνται, στη Θεσσαλονίκη

Στην «αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε: «Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας. Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας».

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση, στις 11 το πρωί της Παρασκευής, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το παρών έδωσε και όπως είχε γράψει το newpost.gr και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ενώ απόντες ήταν ο Πάνος Καμμένος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραβρεθούν.  

Στη 1.30 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Λέσχη Αξιωματικών, όπου θα υπάρξει προσφώνηση από τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και αντιφώνηση από τον κ. Παυλόπουλο.

Στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και στις 8μ.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: “Η επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του “θεσμικού” ως αιτία διάβρωσης του κοινωνικού κράτους δικαίου”.

 


σχετικα αρθρα