Ζοφερό τοπίο για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση περιέγραψε στο άτυπο Συντονιστικό Όργανο της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ''η πορεία της οικονομίας είναι ανησυχητική, την ώρα που η απογοήτευση και η απαισιοδοξία των πολιτών διαρκώς αυξάνονται''.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα καθώς και θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Η εκτίμηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η πορεία της οικονομίας είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς σύμφωνα με το κόμμα, ''τα δεδομένα της αγοράς και της κοινωνίας δείχνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος''.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Ασφαλιστικά Ταμεία που καταρρέουν, τη ΔΕΗ και τις Αστικές Συγκοινωνίες που βρίσκονται μπροστά σε τραγική κατάσταση, ενώ υυποχωρεί διαρκώς το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία των πολιτών διαρκώς αυξάνονται, ενώ είναι κοινή η άποψη ότι η κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολη θέση σε όλους τους τομείς: οικονομία, προσφυγικό, εθνικά θέματα, καθώς δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και αναλώνεται σε τακτικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Όπως εκφράστηκε, επίσης, στο συντονιστικό ''η κυβέρνηση είναι απομονωμένη από την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και με σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της''.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μαζί με τη δυναμική και τεκμηριωμένη κριτική προς την Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία καταθέτει τις δικές της θετικές προτάσεις δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, καθώς αναδεικνύεται ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Εξάλλου, με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνεται η περαιτέρω επεξεργασία των συγκεκριμένων προτάσεων της παράταξης.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συνεδρίασης του ΣτΕ, η Νέα Δημοκρατία αναμένει την απόφαση του ΣτΕ και θα καταθέσει σε κάθε περίπτωση πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.