«Το μνημόνιο έχει κατασκευαστικά λάθη» δήλωσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και σημείωσε: 

«Εκείνο που αναγνωρίζω στο μνημόνιο είναι η πίεση που μας ασκούν για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και να λύσουμε χρόνια προβλήματα. Βέβαια, οι μεταρρυθμίσεις μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσουν μόνο σε χαμένους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Λιαργκόβας, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Σχετικά με το εάν η χώρα μπορεί να ανταπεξέλθει  βγαίνοντας από το ευρώ, ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής  δήλωσε ότι «σε περίπτωση που βγούμε από το ευρώ η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε σήμερα» και τόνισε ότι «θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα, μπορεί να μην μπορούμε να εισάγουμε τρόφιμα, αγαθά πρώτης ανάγκης, φάρμακα. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι ανέφικτη».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο το μνημόνιο μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς και για τη στάση των δανειστών, ο Π. Λιαργκόβας απάντησε ότι «όσο διατηρούμε αυτούς του υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή για πολύ λιτότητα, τόσο δύσκολα θα μπορέσουμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να σπάσει η τεράστια προσήλωση στη λιτότητα, δηλαδή να αλλάξουν και οι Ευρωπαίοι. Οι εταίροι πρέπει να δεχτούν ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο αλλά επιτείνουν το αδιέξοδο. Στον βαθμό που πείθονται ότι η χώρα προσπαθεί, από την πλευρά τους θα πρέπει να δείξουν μία μεγαλύτερη κατανόηση έτσι ώστε να διορθώσουν μερικά κατασκευαστικά λάθη»

«Θα πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για μείωση της φορολογίας, γιατί συνεχώς κλείνουν επιχειρήσεις, αυξάνεται η ανεργία και έτσι οδηγούμαστε σε αδιέξοδα». Στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων ο Π. Λιαργκόβας σημείωσε ότι «η μόνη λύση για να σωθεί το ασφαλιστικό είναι να υπάρξει ανάπτυξη και νέοι εργαζόμενοι. Στο ασφαλιστικό επειδή τα δεδομένα είναι εναντίον μας, η μόνη λύση είναι να αναπτυχθεί η οικονομία και έτσι να εξοικονομηθούν πόροι».

Για το εάν ο στόχος για τον προϋπολογισμό βγαίνει απάντησε: «Εάν τα πράγματα εξελιχθούν τέλεια τότε βγαίνει. Ο ρεαλισμός μου όμως ως οικονομολόγος, με κάνει επιφυλακτικό. Επιφυλακτικό ότι δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το επιθυμητό 2,7%».