current views are: 4

26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση17:00

Ευρωαραβική Σύνοδος 3 και 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Ευρωαραβική Σύνοδος υψηλού επιπέδου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 3 και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσίευση 17:00’

Ευρωαραβική Σύνοδος υψηλού επιπέδου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 3 και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ευρωαραβική Σύνοδος υψηλού επιπέδου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 3 και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο την διεύρυνση του διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αραβικό κόσμο και την ανάδειξη των ευκαιριών για συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για την αμοιβαία επωφελή σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής.
Θεματικά, το συνέδριο θα κινηθεί κυρίως σε δύο διαστάσεις: την οικονομική, επικεντρώνοντας σε επενδύσεις, ενέργεια, υποδομές, εμπόριο, αλλά και την πολιτική, όπου θα θιγούν ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης και πολιτικής σταθερότητας.

Στους πλέον των 40 επιβεβαιωμένους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται: ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάμ Σαέμπ Σαλάμ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας Δρ. Τζαουάντ Ανάνι, η υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Παλαιστίνης κυρία Αμπήρ Όντε, η υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου κυρία Ντάλια Κόρσιντ, και άλλοι.

Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντούρα και άλλοι.
Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης και άλλοι.

Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους περισσότερες από 300 εταιρείες αραβικών συμφερόντων, κορυφαίων επιχειρηματιών ομίλων από την Ελλάδα και την Ευρώπη και, στο περιθώριο των συνεδριακών εργασιών, θα διεξαχθούν επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις σε υποψήφιους επενδυτές. Την εκδήλωση στηρίζουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και όλα τα διμερή επιμελητήρια.
Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της συνόδου ανήκει στο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC), με τη συνεργασία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και τον αραβικό όμιλο οργάνωσης συνεδρίων Al-Iktissad Wal-Aamal.
 


σχετικα αρθρα