current views are: 13

26 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση21:05

ΝΔ: «H Κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία» – «Εκλογές τώρα»

Σχόλιο επί των δηλώσεων της Όλγας Γεροβασίλη έκανε η ΝΔ αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Δημοσίευση 21:05’

Σχόλιο επί των δηλώσεων της Όλγας Γεροβασίλη έκανε η ΝΔ αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σχόλιο επί των δηλώσεων της Όλγας Γεροβασίλη έκανε η ΝΔ αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα», συμπλήρωνε η ανακοίνωση  προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία, η ΝΔ, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε».

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης με αφορμή τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητώντας μάλσιτα την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας.

Τα κόμματα για την απόφαση του ΣτΕ

ΝΔ: Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε. 

Κάνοντας λόγο για ακύρωση του διαγωνισμού-παρωδία η ΝΔ σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας δικαιωμένη. 

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας. 
 
Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε. 
 
Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν. 
 
Η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε. 
 
Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. 
 
Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε. 
 
Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.  
 
Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση. 
 
Δεν τα κατάφερε. 
 
H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη. 
 
Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να πραιτηθεί ο Παππάς

Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππα ζήτησε με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών.

Δηλώνοντας ότι τώρα χρειάζεται συναίνεση τόνισε ότι «Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει!.. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός… Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε την Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.

«Τώρα ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται. Δεν συνεχίζω, όμως, άλλο με τον κ. Παππά. Ο λαός λέει πως τους ξαρμάτωτους δεν τους χτυπάμε. Και ο ίδιος είναι θεσμικά και πολιτικά μια τέτοια περίπτωση», κατέληξε.

Γεννηματά: Nα απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός 

Tην παραίτηση του Νίκου Παππά ζήτησε από τη μεριά της η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε δηλώνοντας ότι σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ», 

«Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου, απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση», είπε και τόνισε ότι: «Όσον μας αφορά θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, με όλες του τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα αρμοδιότητες, ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού. Η κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη. Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης, ο υπουργός κ. Παππάς».

Ποτάμι : Ο Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί

«Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV» σχολίασε το Ποτάμι αναφορικά με την απόφαση που πήρε ΣτΕ, προσθέτοντας εμφατικά: «Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση».

Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV». Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα.

Ένωση Κεντρώων: «Μοιραίο λάθος του Νίκου Παππά»

«Μοιραίο λάθος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή», τόνισε σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων.

Η απόφαση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εκτιμάτο ως αναμενόμενη γιατί οι δικαστές δεν παίζουν με το Σύνταγμα και τους νόμους.


σχετικα αρθρα