Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να ακυρώνεται. Και δεν θα μπω στις νομικές πτυχές του θέματος, αλλά στο γεγονός πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις επανερχόμαστε στο προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τις τηλεοπτικές συχνότητες . Δηλαδή τα κανάλια θα συνεχίζουν να εκπέμπουν χωρίς άδεια, διατηρώντας τον στρεβλό σκηνικό στο τηλεοπτικό τοπίο.  Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και η αντιπολίτευση και να συσταθεί εκ νέου το ΕΣΡ, το οποίο θα πραγματοποιήσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξάλλου κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν παραδεχθεί πως έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Και μην σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για ήττα του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά γιατί πλανώνται πλάνη οικτράν.  Ο κ. Παππάς έφερε εις πέρας και υπερασπίστηκε μέχρι τέλος την όλη διαδικασία και κυρίως την προεκλογική του δέσμευση ότι πρέπει να μπει τάξη μετά από πολλά χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Και  ήταν αυτός που βγήκε μπροστά και δεν δίστασε να τα βάλει με πανίσχυρα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και με ένα κατεστημένο πολλών χρόνων. Και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έκανε έναν αδιάβλητο διαγωνισμό και ότι ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας δεν έκανε βήμα πίσω ούτε όταν δεχόταν αήθεις προσωπικές επιθέσεις. Ωστόσο οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και δεν αμφισβητούνται από κανέναν.

Όμως ας σκεφτούν κάποιοι πολύ καλά πριν ξεκινήσουν τις επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας. Ενός ανθρώπου που εργαζόταν νυχθημερόν και που πάντα λειτουργούσε με γνώμονα τη βασική γραμμή της κυβέρνησης που ήταν η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς. Μπορεί να κρίνουμε τον υπουργό Επικρατείας για το γεγονός ότι επέμεινε το να δοθούν μόνο τέσσερις άδειες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως ο Νίκος Παππάς είναι ένα πρόσωπο με «καθαρά χέρια» και γι’ αυτό  δεν δείλιασε να τα βάλει με… Θεούς και δαίμονες. Και η πολιτική έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους σε όποιο κόμμα και εάν ανήκουν. Νέους ανθρώπους που πάνε κόντρα στο κατεστημένο και έχουν τη δύναμη να ορθώσουν το ανάστημά τους σε πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μην σπεύσουν λοιπόν κάποιοι να προδικάσουν το πολιτικό μέλλον του Νίκου Παππά, ενός ανθρώπου που έχει κάνει σημαντικό έργο και στο κομμάτι των επενδύσεων και των προσπαθειών της κυβέρνησης  για επίλυση του θέματος του ελληνικού χρέους. Ενός πολιτικού προσώπου που κρατά χαμηλούς τόνους παρόλο τον πόλεμο που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα. Φυσικά όλοι μπορούν να κρίνουν τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας και του τρόπου που πραγματοποίησε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο  κ. Νίκος Παππάς ακολούθησε τη κυβερνητική γραμμή που δεν ήταν άλλη από την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε πλήρως τον υπουργό Επικρατείας τις τελευταίες ημέρες. Οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσης του υπουργού Επικρατείας από τη κυβέρνηση.