«Πυρά» κατά του ΣτΕ, εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς, για την χθεσινή απόφαση μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε του αδιάβλητου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπουργός Επικρατείας, ξεκαθάρισε απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί από την αντιπολίτευση, πως δεν παραιτείται, διότι βρίσκεται στη θέση αυτή με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές

«Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339 αλλά μια συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε ενώ υπογγράμμισε πως «Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στο καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο. Ο υπουργός Επικρατείας κατέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας λέγοντας: «Οι δικαστές κρίθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων».

Ωστόσο σημείωσε πως :«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική». 

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι: «Τη Δευτέρα θα φέρουμε τη νέα ρύθμιση στη Βουλή. Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού από την αρχή παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Εμείς δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση έστω για ένα 24ωρο. Υπάρχει ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε έστω προσωρινά».

Η επόμενη ημέρα

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της απόφασης του ΣτΕ, ο κ. Παππάς είπε: «Το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα κάνει το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα». Ενώ ο υπουργός επεσήμανε ότι μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, «δεν είμαστε σε νομική θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών» 

«Όπως και να έχει τελειώσαμε με το κλειστό club καναλαρχών. Ευελπιστούμε σε άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς προσκόμματα από τη ΝΔ», τόνισε.

Οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση είπε ο κ. Παππάς καθορίζονται εκτός από το τίμημα και με βάση το προσωπικό που απαιτεί ο ήδη υπάρχον νόμος και που θα διατηρηθούν. Ο ίδιος νόμος προβλέπει και κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές που απαιτούνται. Επίσης, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας τόσο για τα παλιά όσο και για τα νέα κανάλια, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, με συνολικό τίμημα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Πυρά» κατά της ΝΔ 

«Η Ν.Δ. είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξια των 27 ετών. Αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες και δεν πήρανε λεφτά για τις άδειες», παρατήρησε ο Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας πως είναι επίφαση για τη Ν.Δ. το θέμα της συνταγματικότητας. «Η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα συνέχισης της αεροπειρατείας», υποστήριξε.