Με πηχιαίους τίτλους και εκτενή δημοσιεύματα αναφέρονται σήμερα τα δημοσιεύματα των ξένων εφημερίδων στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο 4339 για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Για ''λήξη'' της σταυροφορίας από τις αρχές που επιχείρησαν να ''αναταράξουν'' το αρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο κάνει λόγο το Reuters, το οποίο τονίζει, επίσης, ότι τα δύο κόμματα ''απέτυχαν'' να συμφωνήσουν στην σύνθεση του ΕΣΡ, αφήνοντας τη θέση ''κενή'', μετά την υποχρέωσή τους σε παραίτηση. 

Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal μιλά για  «πλήγμα» μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάνει λόγο επίσης, για χρονοβόρα διαδικασία, η οποία παρήγαγε αντεγκλήσεις, ''εκβιασμούς'' και ''φασιστικές μεθόδους''. 

Από την πλευρά του, σημερινό δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου κάνει λόγο για ''βαρύ χτύπημα'' στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ''μπλοκάροντας'' τις μεταρρυθμίσεις του στην ιδιωτική τηλεόραση. 

Σε άλλο σημείο, το άρθρο αναφέρει ότι η απόφαση ήταν επίπονο χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ανακοινώσει τις μεταρρυθμίσεις αυτές με μεγάλη αισιοδοξία, καθώς ισχυρίζονταν ότι θα ''καθάριζε'' το τοπίο από τους δυνατούς ολιγάρχες που για πολλά χρόνια λυμαίνονταν την ιδιωτική τηλεόραση.