Την πεποίθηση ότι μόνο ένα συγκεκριμένο άρθρο του νόμου κρίθηκε αντισυνταγματικό διατύπωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ,  υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα γίνει αφού θα έχει κλείσει (μέσα στην επόμενη εβδομάδα) η έκδοση της απόφασης και η όποια νομοθετική πρωτοβουλία θα αναλάβει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση:

Ελπίζω μέσα στην άλλη εβδομάδα να έχει κλείσει ο κύκλος και της έκδοσης της απόφασης και της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε η κυβέρνηση και θα ξεκινήσω την διαδικασία για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής ''ο νόμος έχει πλήθος άρθρων και κάνει μια γενικότερη τακτοποίηση. Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου είναι  το ό,τι εκτός ΕΣΡ μπορεί να υπάρχει αδειοδότηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει πρόβλημα''. 

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ''μια δικαστική απόφαση, θα συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος, είναι ένα ζήτημα που είχε τεράστια εκκρεμότητα 27 ετών και καθένας ανάλογα με τη θέση που παίρνει, θα πάρει και την ευύνη για την τελική του απόφαση. Είναι πολιτικό το αποτέλεσμα, είναι πολιτική απόφαση''.  

Ο κ. Βούτσης περιέγραψε το τοπίο στην ιδιωτική τηλεόραση, τονίζοντας ότι ''επί 27 χρόνια αλλεπάλληλοι υπουργοί έδιναν παράταση στην ισχύ των τηλεοπτικών αδειών. Οταν γίνεται μια αποφασιστική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, προφανώς προκαλεί αρνητική εντύπωση όταν το ΕΣΡ παίρνει σαφή θέση με αυτό που εκφράστηκε αυτό τον χρόνο''. 

Ερωτηθείς για την χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επισήμανε ότι ''δεν ήταν υβριστική η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη. Αναφερόταν σε ιστορία, σε μια διαδρομή μέσα την πρόσφατη πενταετία που πολλά δημόσια ζητήματα αποφασίζονταν σε βάση του δημόσιου συμφέροντος''. 

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε ''ενδιάμεση λύση'' την νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση:

Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία θα αποκαθιστά την τάξη μέχρι το ΕΣΡ να αναλάβει ρόλο. Θα αφορά ότι όσα κανάλια τώρα εκπέμπουν και δύο τρία κανάλια θα πάρουν μια βεβαίωση. Είναι μια ενδιάμεση λύση. Είναι προφανές ότι δεν είναι η άποψη της κυβέρνησης. Θα συνεχίζω να λέω ότι δεν χωράει το τοπίο 8-10 κανάλια.Το θέμα είναι ότι τους πηγαίνεις αγκαλιά στη διαπλοκή. 

Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διαφορά της θέσης της κυβέρνησης και του Ποταμιού, καθώς το κόμμα θέλει να κάνει η Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης τον νέο διαγωνισμό, ενώ η κυβέρνηση όχι.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατέληξε:

Δεν πρόκειται να προστρέξουμε και να συναινέσουμε γιατί θα μας επαναφέρει στο προηγούμενο τοπίο.  Όποιος πήγε να κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα κατακάηκε. Μας ξαναπηγαίνει στο ''όλοι να τα πάρουν'', υπαγορεύει μια ομηρία.