«Η απόφαση του ΣτΕ, που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, είναι σεβαστή και δεσμευτική για όλους, αλλά έχουμε το δικαίωμα να την κρίνουμε», τόνισε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

Η σεβαστή και δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες έχει κάποια πρωτοφανή και πολιτικά στοιχεία και επαναφέρει τα πράγματα στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας, το οποίο το ίδιο το ΣτΕ το είχε χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικό.

«Ο νόμος που προωθήσαμε για τις τηλεοπτικές άδειες και έδινε εξουσιοδότηση στον υπουργό Επικρατείας να δίνει μέσα από μια διαφανή διαδικασία τις τηλεοπτικές άδειες προέκυψε επειδή δεν μπορούσε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο κ. Μπαλάφας είπε: 

Με όλο τον σεβασμό στο ΣτΕ και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά αυτοί που έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια, το λουκέτο-μαύρο στην ΕΡΤ και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI.  Αυτό δεν είναι πολεμική, αλλά μια σκέψη που κάνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας.

Για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ανέφερε πως «σε όλο τον πλανήτη υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος με διακύβευμα ποιος θα είναι ο χαρακτήρας των κοινωνιών τις επόμενες δεκαετίες. Μην κολλάμε στις εκφράσεις, υπάρχει και η ποιητική αδεία».

Σε άλλο σημείο, ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «η κυβέρνηση το προηγούμενο καλοκαίρι έκανε μια επιλογή και υπέγραψε μια κακή συμφωνία» και πρόσθεσε πως τώρα δίνει μεγάλη μάχη για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος.