Θα μπορούσε να αποκληθεί και ως το «πρώτο (κυβερνητικό) θύμα της απόφασης του ΣτΕ».

Ο λόγος για τον ανασχηματισμό που μετατίθεται προς τα πίσω, πόσο πίσω ουδείς μπορείς να προσδιορίσει τη στιγμή αυτή. Η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων έχει βρεθεί σε μια δύσκολη θέση και θα επιχειρήσει να περάσει στην αντεπίθεση, με άγνωστα ακόμη αποτελέσματα. Αυτό προϋποθέτει στρατόπεδο αρραγές και όλους (από την πλειοψηφία) στην πρώτη γραμμή της πολιτική μάχης, χωρίς «ναι μεν αλλά».

Συνεπώς, ο ανασχηματισμός μένει για αργότερα, αφού περιθώρια για δυσαρεστημένους (από έναν ανασχηματισμό) δεν υπάρχουν. Αφού, επιπλέον, τη Δευτέρα κατατίθεται το σχέδιο νόμου για την προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, και την Τετάρτη αναμένεται μία ακόμη προσπάθεια εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για συγκρότηση του ΕΣΡ. Όπως, άλλωστε σημείωναν κυβερνητικές πηγές, «δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός», πολλώ δε μάλλον που, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν».

Αφού, λοιπόν, ο ανασχηματισμός αναβάλλεται, πότε θα γίνει;, είναι το επόμενο ερώτημα. Το πιθανότερο είναι ότι ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εκτιμούν συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί το παρόν υπουργικό  σχήμα…