Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και την άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ που θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Παππά.

Παραλλήλα εξαπολύει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της μετά την ανακοίνωση της απόφασης, κάνοντας λόγο για «ρητορική και ενέργειες καθεστωτικής αλαζονείας και κρατικού αυταρχισμού».

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωσή της, διαμηνύει ότι «καμιά διαδικασία που παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν θα γίνει αποδεκτή», αναφερόμενη στην εξαγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για τη Δευτέρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πανικό την πολιτική της ήττα και τη θεσμική αποτροπή από το κράτος δικαίου, των μεθοδεύσεων για τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Επικρατούν ξανά, εντός της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, οι ακραίες λογικές εκείνων που αρνούνται να αποδεχθούν το Βατερλό τους και επιλέγουν ξανά την πόλωση με ρητορική και ενέργειες καθεστωτικής αλαζονείας και κρατικού αυταρχισμού.

Η χώρα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την οικονομία δεν χρειάζεται διαιρέσεις και νέο διχασμό.

Χρειάζεται δημοκρατική ευθύνη και σοβαρότητα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμμένει στις θέσεις της για θεσμική εκτόνωση της κρίσης, με παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού Ν. Παππά και ΑΜΕΣΗ συγκρότηση νέου ΕΣΡ κοινής αποδοχής μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Το νέο ΕΣΡ προχωρά σε νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τίμημα που θα οριστεί για την αδειοδότηση συχνοτήτων, ώστε με ένα μεγαλύτερο αριθμό αδειών – όπως επιτρέπει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα – να συγκεντρωθεί στο δημόσιο πολλαπλάσιο κέρδος και μάλιστα χωρίς απολύσεις εργαζομένων.

Καμιά διαδικασία που παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν θα γίνει αποδεκτή!

Η σπουδή για νέα νομοθετική πρωτοβουλία, πριν την τυπική έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή για το νέο ΕΣΡ, δείχνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει διδαχτεί σε τίποτα από τα λάθη της».