Πυρά κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει στην κυβέρνηση ότι διατυπώνει έναν λόγο «χυδαίο, αυταρχικό και πολιτικά αυτοκτονικό» και αντί να περιμένει την πλήρη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, εξαγγέλλει ωμή θεσμική εκτροπή. «Και οδηγείται βεβαίως σε απόλυτο αδιέξοδο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι, προφανώς, έτοιμη αυτή η ομάδα ανθρώπων να παίξει όχι με τους θεσμούς, αλλά και με την οικονομική πορεία της χώρας, με το εθνικό συμφέρον. Γιατί βλέπει ότι έχασε ένα μεγάλο παιγνίδι που ήταν εξ αρχής λάθος. Και τα είχαμε όλα αυτά πει στη Βουλή. Είχα προειδοποιήσει προσωπικά σε όλους τους τόνους. Όπως προειδοποιώ και τώρα. Υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στη συνταγματική νομιμότητα και τη θεσμική εκτροπή και κάθε πολίτης οφείλει να τοποθετηθεί».

Για την νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει πως το Μαξίμου θα φέρει τη ρύθμιση χωρίς να έχει δει την αιτιολογία της απόφασης του ΣτΕ και χωρίς να ξέρει πως πρέπει να συμμορφωθεί σε αυτή την απόφαση. «Και αν φέρει μια ρύθμιση, θα κάνει τι; Θα νομιμοποιεί, προφανώς, τους υφιστάμενους και λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς να μπορεί να νομιμοποιήσει τους νέους αδειούχους. Άρα θα οδηγηθεί σε ακόμη βαθύτερο αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, κλείνοντας, ότι πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, που η κυβέρνηση «δολοφόνησε», και να επιληφθεί της διαδικασίας αλλά «όχι με τεχνητό περιορισμό τεσσάρων αδειών».