Το μπαλάκι στο γήπεδο της Νέας Δημοκρατίας πετάει το Μαξίμου σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βουλής συγκαλεί εκ νέου τη διάσκεψη των προέδρων του κοινοβουλίου σε μια ακόμη προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

Αν, πράγματι, η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5μμ στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του.

Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.

Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει το Μαξίμου.