current views are: 9

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση10:58

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Δημοσίευση 10:58’

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

«Αυτή την ανεκτίμητη Εθνική Κληρονομιά του «ΟΧΙ» πρέπει σήμερα ν’ αξιοποιήσουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, για ν’ αντισταθούμε απέναντι στην βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και στην συνακόλουθη παρακμή, αλλά και απέναντι σ’ εκείνους που επιβουλεύονται τα Εθνικά μας Δίκαια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του κατά τον χαιρετισμό του στο μουσείο Δημοκρατίας στον Άη Στράτη σημείωσε ότι «εμείς οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης»

«Θα πρότεινα στους γείτονες μας, αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, ας την γράψουμε μαζί μας θετικά, δίνοντας ένα τέλος στην παράνομη κατοχή της Κύπρου» τόνισε, στο ίδιο ύφος.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος – σύμφωνα με τον ίδιο – κράτησε όρθια την Ευρώπη. «Η ανταπόδοση δεν μπορεί να είναι μία λογική μη τήρησης των συμφωνιών» σημείωσε, ασκώντας κριτική στη μη πρόοδο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα και η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ισχυρή τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του. «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας θυμίζει ότι η ψυχική ενότητα του έθνους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κάθε απειλής αλλά και για να κάνει η χώρα άλμα στο μέλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


σχετικα αρθρα