Κάνοντας λόγο για εκβιασμό όσων ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος αναφέροντας ότι ο νόμος του κ. Παππά  ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο κ. Κρέτσος επέμεινε στις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση υφίσταται «επί οκτώ μήνες μιντιακή τρομοκρατία» και πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

Σε άλλο σημείο ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης υποστήριξε αναφορικά με την επόμενη μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ "μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει δεύτερος χρόνος".

Ο Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε επίσης πως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, τονίζοντας όμως ότι "έχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης".