current views are: 11

29 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση06:02

Για ολοκληρωτικό πόλεμο από μερίδα των καναλιών προετοιμάζεται η κυβέρνηση

Για ολοκληρωτικό, χωρίς αύριο αγώνα προετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Με …αντίπαλο, κάποια από τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους. 

Δημοσίευση 06:02’

Για ολοκληρωτικό, χωρίς αύριο αγώνα προετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Με …αντίπαλο, κάποια από τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους. 

Για ολοκληρωτικό, χωρίς αύριο αγώνα προετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Με …αντίπαλο, κάποια από τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο διαπιστώνουν αλλεπάλληλα παραδείγματα διαστρεβλωτικών, όπως υποστηρίζουν, ρεπορτάζ από συγκεκριμένα Μέσα το τελευταίο διάστημα. Γεγονός που δεν τους αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι η προσπάθεια των καναλιών θα ενταθεί το προσεχές διάστημα, για όσο διάστημα η κυβέρνηση θα βρίσκεται ανάμεσα στην τηλεοπτική Σκύλλα και τη Χάρυδβη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Με πραγματικό, ανομολόγητο ωστόσο, στόχο τους, την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα διαστρεβλώθηκαν από κάποια ΜΜΕ, που έδειξαν ότι  δεν ορρωδούν  προ ουδενός. Με την έμμονη ιδέα να χτυπήσουν την κυβέρνηση, δεν σκέπτονται ούτε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στα εθνικά συμφέροντα», σημείωνε -εξοργισμένη- κυβερνητική πηγή, σε συνομιλία που είχε με το newpost.gr.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Λ. Οίκου Τζος Έρνεστ χαρακτήρισε «ιστορική» την επίσκεψη Ομπάμα, μια επίσκεψη με την οποία, ούτως ή άλλως, θα κλείσει την Προεδρική θητεία του. Ενώ επαίνεσε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συντελεστεί –και «όλα αυτά απεκρύφθησαν», μας είπε ο ίδιος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η παρέμβαση Ομπάμα στην ελληνική υπόθεση αναμένεται εξάλλου να γίνει …μέσα από τις γραμμές, δεδομένου ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι, τύποις, άμεσα εμπλεκόμενη στο ελληνικό πρόγραμμα.

Άλλο περιστατικό που …εκνεύρισε το συνομιλητή μας -και, εκτιμούμε, όχι μόνον αυτόν- ήταν ο τρόπος που παρουσιάστηκε ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης. Ναι, οι θεσμοί ζητούν πολλά κατά την πάγια τακτική τους. Ναι, ζητούν και κάποια εξωφρενικά π.χ. στα εργασιακά, αλλά δεν παύει «η αξιολόγηση αυτή να είναι ευκολότερη κατά 1/3 σε σύγκριση με τον προηγούμενο γύρο», σύμφωνα με την κυβερνητική θεώρηση.

Και όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβερνητική πλευρά επιμένει ότι δεν κηρύχθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά στο σύνολό του, αλλά μόνο το άρθρο 2Α για τη δικαιοδοσία του υπουργού να διευθετήσει το τηλεοπτικό τοπίο. Θέμα το οποίο επίσης δεν παρουσιάστηκε με αντικειμενικότητα. 


σχετικα αρθρα