Αμετακίνητη στις θέσεις της παραμένει η Νέα Δημοκρατία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας.

Με μια σκληρή ανακοίνωση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Μάλιστα στέλεχος της ΝΔ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως "δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα θεσμών, είναι θέμα πολιτεύματος". 

Εξάλλου μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε ότι «Η Νέα Δημοκρατία έχει συναινέσει στη συγκρότηση τεσσάρων από τις πέντε Ανεξάρτητες Αρχές».

Όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε κάνει αυτό ως αντιπολίτευση. Είναι ψέματα ότι η ΝΔ δεν συμφώνησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Τον Οκτώβριο του 2015, ο κύριος Παππάς έφερε το νόμο του. Πέρασε νύχτα μια νομοτεχνική βελτίωση και από τα τέσσερα μέλη, που είχε το ΕΣΡ και μπορούσε να λειτουργεί, κατήργησε τα τρία. Υπήρχε νόμος που τους επέτρεπε να συνεχίσουν με θητεία οκταετίας». 

Και πρόσθεσε: «Εάν η Κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και μας είχε ακούσει, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα να ακυρώσει το νόμο Παππά και μαζί να συγκροτήσουν το ΕΣΡ δεν θα φτάναμε εδώ». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».