Δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός απαντά η Νέα Δημοκρατία στην πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο κ. Βύρων Πολύδωρας.

Σύμφωνα με παράγοντες της ΝΔ, "ο Βύρων Πολύδωρας με δηλώσεις του στο παρελθόν είχε στηρίξει το νόμο Παππά άρα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή την θέση. Επίσης είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο για τη ΝΔ", όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να μην παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και τονίζει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.  

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.  

Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,  δεν  πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».