Τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο και τον κ. Ροδόλφο Μορώνη για αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) θα προτείνει η κυβέρνηση στη Διάσκεψη των Προέδρων , όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου παρέστη στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Βύρων Πολύδωρα ο κ. Βούτσης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι είναι σε επαφή με όλα τα κόμματα που γνωστοποίησαν ότι την Δευτέρα θα έχουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις. 

Μετά και τη δήλωση του κ. Παππά ότι είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι αντικείμενο του νέου ΕΣΡ, ανέφερε ο κ. Βούτσης, τόνισε ότι "δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα κατά νόμο".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βούτση

«Αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, άλλωστε αυτό είχε ζητηθεί κι απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην προηγούμενη Διάσκεψη των Προέδρων, εργάζομαι για να εξευρεθεί ευρείας αποδοχής συναινετική λύση που να εγκριθεί στην πέμπτη έστω Διάσκεψη των Προέδρων, τη Δευτέρα το απόγευμα. Είμαι σε επαφή με τα κόμματα που γνωστοποίησαν ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις.

Μετά και τη δήλωση του αρμοδίου Υπουργού, κ. Παππά, πως είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις, για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα, κατά νόμον.

Ως εκ τούτου, για να μην υπάρχει και αιφνιδιασμός των ηγεσιών των κομμάτων, από σήμερα σας λέω ότι η πρότασή μου, που ο κορμός της θα είναι, βεβαίως, με κάποιες ίσως διαφοροποιήσεις, η πρόταση που είχαμε καταθέσει την προηγούμενη φορά, θα έχει ως επικεφαλής, για Πρόεδρο, τον κύριο Βύρωνα Πολύδωρα και για Αντιπρόεδρο τον κύριο Ροδόλφο Μορώνη.

Ελπίζω και πιστεύω ότι η συνταγματική επιταγή, διότι περί υποχρέωσης πρόκειται να διαμορφώνονται οι μεγάλες πλειοψηφίες των τεσσάρων πέμπτων, αυτή τη φορά τουλάχιστον θα γίνει δυνατόν να τηρηθεί και το πολιτικό σύστημα μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων θα δρομολογήσει την επίλυση σε αυτό το κομβικό ζήτημα».