Την Δευτέρα το πρωί η κυβέρνηση θα καταθέσει την διάταξη που θα προβλέπει τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα κανάλια στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε μια προσπάθεια να πετάξει το γάντι στη Νέα Δημοκρατία και να μην παρακωλύσει τη διαδικασία για συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διάταξη θα καταργεί το 2Α του Ν 4339/15 και το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ

Εξάλλου όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο νόμος 4339/15.

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε ότι "είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων".