Με δύο κεντρικά στοιχεία στη στρατηγική του, προχωρά στο πολιτικό σκηνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δύσκολη εβδομάδα που ξεκινά. Το πρώτο είναι η προώθηση ενός ενωτικού προφίλ, απέναντι στο διχαστικό λόγο που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας και την τακτική της πόλωσης που όπως λένε, εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος του είναι αν αναδείξει ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί ενώσει πολύ ευρύτερες δυνάμεις και να βγάλει την χώρα από την κρίση παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 
Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με τη στοχοποίηση του κ. Τσίπρα ως μέρους του προβλήματος της χώρας. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, για την ακρίβεια» σχολίαζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας στο newpost.gr, ανέλυε την καινούρια πολιτική τακτική που θα εφαρμόσει η ΝΔ και θα βασίζεται στη σύγκριση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού, το αποτέλεσμα της οποίας αποδεικνύει ότι οι δύο αρχηγοί δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο κάδρο.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη η σύγκριση αυτή βασίζεται στα εξής στοιχεία:
 
Στοιχείο πρώτο: Ο κ. Τσίπρας έχει σπαταλήσει πλέον το πολιτικό του κεφάλαιο. Η εικόνα του στα μάτια της πλειονότητας των πρώην ψηφοφόρων του έχει καταρρεύσει οριστικά και επιλογές του αρχίζουν να αμφισβητούνται και εντός ΣΥΡΙΖΑ, κάτι αδιανόητο πριν λίγο καιρό. Ένας πρωθυπουργός χωρίς πολιτικό κεφάλαιο και αξιοπιστία δεν μπορεί να ηγηθεί μιας δύσκολης εθνικής προσπάθειας. Ο κ. Μητσοτάκης διευρύνει συνεχώς την πολιτική απήχησή του. Εστιάζει ολοένα και περισσότερο στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και θα επιμείνει σε αυτό. Πολύ περισσότερο τώρα που πλησιάζει νέος γύρος οικονομικών επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά. 
 
Στοιχείο δεύτερο: Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί πολωτικά και διχαστικά, με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά των αντιπάλων του. Θέλει να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα, πιστεύοντας ότι έτσι θα συσπειρώσει την εναπομείνασα βάση του και θα πλήξει και τη Ν.Δ. ρίχνοντάς την και αυτήν στη λάσπη, ώστε να μην μπορεί να ξεδιπλώσει τη στρατηγική της. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στη «λασπομαχία» και θα επιβάλλει η επόμενη αντιπαράθεση να αφορά την αποτίμηση της πορείας της κυβέρνησης και το ποιος μπορεί να δώσει προοπτική για την επόμενη μέρα. 
 
Στοιχείο τρίτο: Ο κ. Τσίπρας δεν εκπέμπει σταθερότητα αλλά δίνει συνεχώς την αίσθηση ότι μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να επαναφέρει στη χώρα τις συνθήκες του 2015 που γύρισαν πίσω την οικονομία. Αντί να δημιουργεί ένα περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας που θα διευκόλυναν τις απαιτούμενες αλλαγές και κυρίως επενδύσεις, προκαλεί ανησυχία για την πορεία της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης εκπέμποντας σταθερότητα ξεδιπλώνει σταδιακά το πρόγραμμά του. Την Τρίτη παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ν.Δ. για το ιδιωτικό χρέους και ανάλογες πρωτοβουλίες θα λαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πολύ πιο αποτελεσματική – πειστική από αυτήν της Κυβέρνησης, η οποία λόγω των πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών που την διέπουν δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. 
 
Στοιχείο τέταρτο: Ο κ. Τσίπρας επενδύει σε ζητήματα που απλώς στηρίζουν το πολιτικό του αφήγημα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής του στην οικονομία. Και αυτό την ώρα που η πολιτική του έχει γονατίσει την πραγματική οικονομία από τους φόρους, έχει εκτροχιάσει το ασφαλιστικό και συνθλίβει τους ελάχιστους που έχουν ακόμα απομείνει ενεργοί στην οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί στοχευμένη στρατηγική ανοίγματος στα πιο λαϊκά στρώματα, στα οποία στις τελευταίες αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυριαρχήσει. Η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθύνεται, αφορά και συμφέρει τους πολλούς.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις επισκέψεις και περιοδείες του προβάλλοντας τις θέσεις της Ν.Δ. και διευρύνοντας τις κοινωνικές της συμμαχίες.