Αιχμές για τον Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, προτάσεις για νέα ονόματα, αλλά και ''συμφωνίες'' για την συγκρότηση του ΕΣΡ, με την προηγούμενη εκχώρηση των αρμοδιοτήτων για τις άδειες στο συμβούλιο περιλαμβάνει η σημερινή, επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση της πρότασης του ονόματος του πρώην υπουργού για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Η σημερινή ημέρα, άλλωστε, σημαδεύτηκε και από την συνέντευξη Πολύδωρα στην ΕΡΤ, στην οποία μίλησε για την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του. 

Για την απόφαση του ΕΣΡ και την επιλογή Πολύδωρα από την κυβέρνηση μίλησε σήμερα στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος στην διάρκεια της εκπομπής προχώρησε σε συμφωνία ''επί της αρχής'' με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι αν συμβεί αυτό, τότε η ΝΔ θα συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ.

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το κόμμα ''δεν μπαίνει σε αυτήν τη φάση σε συζήτηση των ονομάτων και δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν πάρουμε στα χέρια μας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με το πλήρες σκεπτικό της, ώστε να νομοθετήσουμε ανάλογα, και πριν καταργηθεί ο νόμος Παππά και αντικατασταθεί με νέο νόμο που θα επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα του δίνει την εντολή να κάνει τον διαγωνισμό χωρίς περιορισμένο αριθμό αδειών. 

Σχολιάζοντας, δε, την απόφαση του ΣτΕ ο κ. εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι  ''η πολυφωνία νίκησε, η δημοκρατία νίκησε. Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός''.
Υποστήριξε, δε,  ότι «ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται».

Πολύδωρας: Στενοχωρήθηκα για την απόρριψη από τη ΝΔ - Πειραιώς: Όλοι καταλάβαμε γιατί προτάθηκε από τον Τσίπρα

Την έντονη πικρία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του για τη θέση του προέδρου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, από τη ΝΔ, εξέφρασε μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι βρίσκονται πίσω από «οργανωμένα πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον πλήξουν προσωπικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην συνέντευξη του πρώην υπουργού, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε'' μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...''

Παππάς: Η αρμοδιότητα για τον νέο διαγωνισμό είναι στο ΕΣΡ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας σε σημερινή ανακοίνωσή του τόνισε ότι'' η αρμοδιότητα για όποιον  νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15 και ότι η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ.  Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά''. 

Από την πλευρά του στο ''Ακραίως'', ο Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος μίλησε για θα μπορούν να δοθούν προσωρινές άδειες λειτουργίας στα κανάλια και όποιος καναλάρχης τηρεί βασικές προϋποθέσεις θα λαμβάνει την άδεια.

Σε ονοματολογία «μπαίνουν» Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων 

Από την σελίδα του στο Facebook σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού μπήκε στο ''χορό'' της πρότασης ονομάτων ως πρόεδροι του ΕΣΡ.

Όπως ανέφερε: 

Και εσύ ποιους θα έβαζες ρε Θεοδωράκη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης;», ακούω τη φωνή των καχύποπτων.
- Έλενα Ακρίτα, η γυναίκα που τα έχει ζήσει όλα σε εφημερίδες και κανάλια. 
- Γιάννης Αναστασάκος, ο άνθρωπος που ξέρει την τηλεόραση σαν την παλάμη του. 
- Γιάννης Τζαννετάκος, ο ιστορικός καπετάνιος της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.
Δεν τους έχω ρωτήσει τους ανθρώπους αλλά δίνω τρία ενδεικτικά ονόματα. Και επίτηδες δεν έβαλα ανθρώπους που είναι Ποτάμι. Σοβαροί και γνώστες υπάρχουν παντού. Απλώς τα ονόματά τους δεν είναι γραμμένα στα κομματικά κιτάπια. Αυτά που παραδίδει το ένα κόμμα εξουσίας στο άλλο.

Παράλληλα, μήνυμα για ακύρωση της αυριανής διάσκεψης των Προέδρων απέστειλε η Ένωση Κεντρώων στον πρωθυπουργό, ενώ προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος: ''Προτείνουμε λοιπόν ολιγοήμερη αναβολή της διάσκεψης, έως ότου αναζητηθεί νέο πρόσωπο ως πρόεδρος του ΕΣΡ, πρόσωπο που να εγκρίνει και η ΝΔ. Αναφέρουμε μάλιστα τον κ. Σταύρο Δήμα ως κατάλληλο για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Καλό είναι η κυβέρνηση πριν ανακοινώνει ονόματα να έρχεται σε επαφή και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Αν δεν γίνει λεπτός χειρισμός , η κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδο και η πολιτική μας ζωή σε ακραίες εντάσεις''.