current views are: 5

31 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση05:39

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει ένας… σαμουράι

Από μια κλωστή κρέμεται η υπόθεση της διευθέτησης του τηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας, καθώς, εφόσον ναυαγήσει οριστικά η πρόταση για Βύρωνα Πολύδωρα

Δημοσίευση 05:39’

Από μια κλωστή κρέμεται η υπόθεση της διευθέτησης του τηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας, καθώς, εφόσον ναυαγήσει οριστικά η πρόταση για Βύρωνα Πολύδωρα

Από μια κλωστή κρέμεται η υπόθεση της διευθέτησης του τηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας, καθώς, εφόσον ναυαγήσει οριστικά η πρόταση για Βύρωνα Πολύδωρα, η κυβέρνηση απειλεί με την κατάθεση  της ρύθμισης για τις προσωρινές άδειες. Ρύθμιση που, ως γνωστόν, αποτελεί το …κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση.

Η αλήθεια είναι ουδείς μπορεί να ποντάρει τη στιγμή αυτή στο όνομα του Β. Πολύδωρα, στο βαθμό που η αντιπολίτευση (και δη η ΝΔ) έχει απορρίψει εμφατικά τον πρώην πρόεδρο της Βουλής. Αλλά και η κυβέρνηση με την επιθετική ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ (λίγο πριν τα μεσάνυχτα…) μάλλον δείχνει ότι την ενδιαφέρει περισσότερο η ρήξη με την αντιπολίτευση και όχι η συναίνεση. Τύποις, βέβαια, ο Β. Πολύδωρας «είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων».

Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι εξ αρχής έγιναν λάθη στην υπόθεση Πολύδωρα. Με αφετηρία μια δήλωση του ιδίου, σε ανύποπτο χρόνο, υπέρ του «νόμου Παππά», θεωρήθηκε ότι μπορεί να προκαλέσει ρήγμα στα πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  φάνηκε εξ αρχής αρνητικός, όπως επίσης και ο πρώην πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, στο όνομα του οποίου υποτίθεται ότι έγινε το άνοιγμα.

Αλλά ούτε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση έγινε δεκτή με …ενθουσιασμό. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης απαντούσε στον Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter, την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στους «53+» (Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης) αλλά και η παραιτηθείσα από το Κοινοβούλιο Βασιλική Κατριβάνου ήσαν στα… κεραμίδια. Άλλωστε, στην εποχή της αναζήτησης παλαιότερων δηλώσεων, σε ακαριαίο χρόνο έγιναν… viral ιδέες του παλαίμαχου πολιτικού για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Η περίπτωση Πολύδωρα έγινε ακόμη πιο δύσκολη, όταν ο ίδιος …τσίμπησε στις «γαλάζιες» επιθέσεις και ανταπάντησε μέσω της γνωστής συνέντευξής του στην ΕΡΤ. Μετά από αυτό είχε χάσει απωλέσει κάθε εξωθεν αντικειμενικότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως δεν έχει… καεί, αλλά επιρρίπτουν την ευθύνη στην άλλη πλευρά. Αρνούνται την υποψηφιότητά του εκείνοι που, «για μια ακόμη φορά, κόντρα στο συνταγματικό τους ρόλο, δεν θέλουν να γίνει το ΕΣΡ, για να μην πληρώσουν ποτέ οι καναλάρχες», σημείωνε κυβερνητική πηγή.

Τούτων δοθέντων, ο Β. Πολύδωρας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Το θέμα είναι αν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορέσουν να συμφωνήσουν, μετά από αυτόν, σε μια άλλη, πραγματικά τελευταία πρόταση…


σχετικα αρθρα