«Δεν πρότεινα εγώ τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

«Δεν τον πρότεινα εγώ, αλλά χάρηκα πάρα πολύ. Είναι η ψυχή του Καραμανλισμού, αναφέρομαι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή», υπογράμμισε.

Επίσης ο κ. Καμμένος αποκάλυψε, πως η «προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ, είχε αρχίσει επί προεδρίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη» και μάλιστα είχε προταθεί από τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ, για επικεφαλής ο σημερινός υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

«Από την ΝΔ διεγράφη οποιοσδήποτε δεν συμφωνούσε με αυτό που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε ‘άκρα’», επανέλαβε. «Όσοι δεν ήμασταν υπέρ της απόψεως να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ αυτός που έβριζε τον Καραμανλή», διευκρίνισε.

«Εάν δούμε ποιοι είναι έξω από τη ΝΔ σήμερα και δεν μιλάω για τον εαυτό μου ή για το Βύρωνα Πολύδωρα, θα δούμε ανθρώπους όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Καλατζής, νέα παιδιά από την ΟΝΝΕΔ, όπως ο Δάνης Τζαμτζής, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Όσοι δεν ήμασταν υπέρ της απόψεως να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ εκείνος που έβριζε τον Καραμανλή μέχρι χθες» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Δεν περιμένει κανείς να μην υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς αριστεράς», δήλωσε αναφερόμενος στην κυβερνητική πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη προεδρία του ΕΣΡ και εκτίμησε ότι, «ο Πολύδωρας επελέγη επειδή μπορεί να αποτελέσει τομή, να λάβει αποφάσεις».

«Η άβυσσος είναι μεταξύ των Νεοδημοκρατών και της ΝΔ. Λυπάμαι που ο κ.Μητσοτάκης ακολουθεί την πολιτική Σαμαρά. Οι πραγματικοί νεοδημοκράτες δεν έχουν αντίρρηση για τον Πολύδωρα», είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Εγώ δεν έχω αλλάξει κάτι στις ιδεολογικές απόψεις μου και δεν τις κρύβω», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι, ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ένας έντιμος άνθρωπος που δεν τον κρατά κανείς και θα πρέπει να τον αφήσουν να σταματήσει τη διαπλοκή».

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τη ρύθμιση του χρέους, εκτίμησε ότι, «οι ΗΠΑ και η επίσκεψη Ομπάμα» θα επηρεάσουν την πορεία της υπέρ της Ελλάδας, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2015, όταν τελικά «δεν επικράτησε η γραμμή Σόιμπλε».

Τέλος απευθυνόμενος στους δανειστές είπε ότι, «εμείς ακολουθήσαμε το πρόγραμμα το οποίο ακολουθήσαμε και είναι ώρα οι εταίροι μας να ακολουθήσουν το ίδιο».