Με αιχμηρή ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητά περισσότερες διευκρινίσεις για το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι περιμένουμε ''Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά'' και προσθέτοντας ότι ''να ξέρει ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το ''η σιωπή είναι χρυσός''. 
 
Σύμφωνα με το κόμμα «περιμένουμε από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου. Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά. Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο; Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το “η σιωπή είναι χρυσός”».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το Μαξίμου είχε εξαπολύσει επίθεση στην ΝΔ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι ''το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει η ΝΔ είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης''.

Όπως προσθέτει το Μαξίμου ''γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων.

Η ανακοίνωση, δε, καταλήγει στο εξής:

Ας μην νομίζουν οτι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες την χώρα.