current views are: 10

31 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:07

Στα ύψη η αντιπαράθεση για το ΕΣΡ – Πολύδωρας: Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ

«Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ», ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.  

Δημοσίευση 09:07’

«Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ», ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.  

«Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ», ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.  

«Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή, ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, ούτε τα τρολαρίσματα, ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που πρότεινα ήταν συνεννόηση, για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ» επισήμανε ο Β.Πολύδωρας.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, στον απόηχο των αντιδράσεων για την υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα και ενώ έπεται, στις 17:00, η διάσκεψη των προέδρων, όπου θα αναζητηθεί συναίνεση προκειμένου να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη Αρχή.

Ο πρόεδρος της Βουλής από το μεσημέρι της Κυριακής επιχειρεί να διερευνήσει τις πιθανότητες συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη πλειοψηφία των 4/5.

Η στάση της ΝΔ

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε εξ αρχής αρνητικός με το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα. Ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης και η κατάργηση του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. «Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών… Πρέπει πρώτα να ξέρεις το θεσμικό πλαίσιο» συμπλήρωσε. 

Στην Πειραιώς, αν και «έκαψαν» από νωρίς το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Πολύδωρα, επικεντρώνονται πλέον στα μείζονα που δεν είναι άλλα από την ενεργοποίηση του ΕΣΡ και την πλήρη απόσυρση κάθε σεναρίου νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο. Κάτι που σημαίνει ότι η Ν.Δ. θα απαιτήσει πως όχι μόνον ο διαγωνισμός για τις άδειες αλλά και η διαδικασία – γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των σταθμών (σ.σ. Εφόσον υπάρξει τέτοια) να δρομολογηθεί από το ΕΣΡ και μόνον, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο και για τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν.

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά ούτε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Πολύδωρα έγινε δεκτή με …ενθουσιασμό. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης απαντούσε στον Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter, την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στους «53+» (Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης) αλλά και η παραιτηθείσα από το Κοινοβούλιο Βασιλική Κατριβάνου ήσαν στα… κεραμίδια. Άλλωστε, στην εποχή της αναζήτησης παλαιότερων δηλώσεων, σε ακαριαίο χρόνο έγιναν… viral ιδέες του παλαίμαχου πολιτικού για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.,

Καμμένος: Δεν πρότεινα εγώ τον Πολύδωρα

«Δεν πρότεινα εγώ τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

«Δεν τον πρότεινα εγώ, αλλά χάρηκα πάρα πολύ. Είναι η ψυχή του Καραμανλισμού, αναφέρομαι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή», υπογράμμισε.

Επίσης ο κ. Καμμένος αποκάλυψε, πως η «προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ, είχε αρχίσει επί προεδρίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη» και μάλιστα είχε προταθεί από τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ, για επικεφαλής ο σημερινός υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

 

 


σχετικα αρθρα