Συνέντευξη για τον διαγωνισμό των αδειών, το ΕΣΡ, αλλά και τον Βύρωνα Πολύδωρα παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας στον Real, τονίζοντας ότι η ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να στηλιτεύσει την πρόταση αυτή, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο όποιος διαγωνισμός για τις άδειες θα γίνει πλέον από το ΕΣΡ, χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει αν δεν καταφέρει η Διάσκεψη των Προέδρων να το συγκροτήσει. 

Σύμφωνα με τον κ. Παππά: 

Σήμερα θα πάει στη Βουλή η αλλαγή του άρθρου 2 Α για τις αρμοδιότητες του διαγωνισμού από το ΕΣΡ στη Γεν. Γραμματεία Επικοινωνίας και θα γίνει αλλαγή του νόμου όταν συνεδριάσει συνολικά το ΣτΕ. Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί την πρώτη εφαρμοφή.Θεωρούμε ότι δικαίως και καλώς νομοθετήσαμε. Είναι νόμος που ψηφίστηκε από άλλα κόμματα. Αν θέλει να φύγει όλος ο νόμος, να εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να φύγει.

Σε σχέση με τα πρόσωπα που υπήρχαν στο ΕΣΡ στην προηγούμενη σύνθεσή του και ιδίως την Λίνα Αλεξίου υπογράμμισε ότι ''δεν θα κάνει κανένα σχόλιο, αναφέροντας την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο απεφάνθη ότι τις 16-10-15 το ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη σύνθεση, οπότε αν υπήρχε η οποιαδήποτε απόφαση θα έπεφτε το επόμενο δευτερόλεπτο''. 

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν σήμερα δεν συγκροτηθεί εκ νέου ΕΣΡ υπογράμμισε ότι ''δεν θέλει να προεξοφλήσει τίποτα και αναμένει τη συνεδρίαση''.

Σε σχέση με την πρόταση του προσώπου του Βύρωνα Πολύδωρα επισήμανε ότι ''δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πολιτικός αντίπαλος μας για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ. Κανείς μπορεί να βρει πάρα πολλές ακόμα και ακραίες κριτικές στο προσωπό του. Ακόμα και αυτό το πρόσωπο η ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να το στηλιτεύσει''. 

Αναφορικά με τον Ροδόλφο Μορώνη, υπογράμμισε είναι ένα πρόσωπο που είναι μέσα στις σκέψεις, ενώ αναφορικά με την παραίτησή του που ζητά η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι:

Εγώ στη θέση αυτή βρίσκομαι διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της πρωθυπουργού, είναι αντιληπτό ότι η ΝΔ θα στοχοποιήσει πρόσωπα. 

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι όλα πλέον τα κόμματα θέλουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο. ''Δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να σφυρίζουν αδιάφορα και να περιμένουν την καθαρογραφή της αποφάσεως. Αυτές οι αρμοδιότητες είναι πλέον στο ΕΣΡ, οπότε οποιοσδήποτε διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ''. 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι ''αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί. Από το 2010 έχει αποφανθεί το ΕΣΡ ότι είναι παράνομη η διαιώνιση της μη αδειοδότησης των καναλιών, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι που υπηρετούν το σώμα των συμφερόντων τους. 

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση του ταξιδιού του στην Βενεζουέλα με τον κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου, σχολίασε ότι ''πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Υπήρχε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να επισκεφθεί τη χώρα. Κανείς καταλαβαίνει ότι δεν είναι τυχαία αυτή η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή. Είναι αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Οποιος αφήνει τέτοια υπονοούμενα, καλά θα κάνει να σκεφτεί γιατί οι βουλευτές της ΝΔ έτρεχαν πανικοβλητοι όταν πέρασε η διάταξη για μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες εξωτερικού''.