current views are: 3

31 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση10:18

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Μόνη λύση οι εκλογές για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Δημοσίευση 10:18’

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, «συζητήσαμε εκτενώς με τον ΠτΔ την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και του εξέφρασα τους εντονότατους προβληματισμούς μας τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για την υπονόμευση των δημοκρατικών  θεσμών».

«Εξήγησα στον ΠτΔ ότι κατά την άποψη της ΝΔ η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επεσήμαναν πηγές της οδού Πειραιώς, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παυλόπουλο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πρόσθεσαν πως «δεν ζήτησε εκλογές. Περιέγραψε την πολιτική παρακμή, η οποία πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές».

Κατά την είσοδό του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι  η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ωστόσο εξήγησε ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε κάποια δήλωση πριν έχει την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θεσμικό ζήτημα, επανέλαβε δηλαδή τη θέση της ΝΔ ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια της κυβερνητικής εκτροπής, ενώ αναφέρθηκε στην αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά των δικαστικών λειτουργών. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν.

Εν μέσω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη συγκρότηση συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη θέση του κόμματός του για τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

 

 


σχετικα αρθρα