«Το ζητούμενο είναι η Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στους Αταίριαστους, του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε η κυβερνητικής εκπρόσωπος, η πρόταση Πολύδωρα, «δεν ήταν πρόταση παραταξιακής λογικής, ήταν σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένα συναινετικό πεδίο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», Εμείς προτείναμε τον κ. Πολύδωρα αλλά σήμερα στο Συμβούλιο μπορούν να συζητηθούν και άλλες προτάσεις είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. 

«Το παράδοξο δεν είναι να αντιδρούν οι άνθρωποι της Αριστεράς, το παράδοξο είναι να αντιδρά η Ν.Δ., με την έννοια ότι ο κ. Πολύδωρας υπήρξε βουλευτής της και την υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Εκεί είναι το παραδοξο», δήλωσε. 

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Παππά η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι καλώς εξέφρασε την άποψή της. 

«Το άρθρο 14 του Συνταγματος μου επιτρέπει να λέω την άποψή μου εφόσον τηρώ τους νόμους. Δεν είπα αν οι δικαστές είναι καλοί και αν το ΣτΕ είναι σοβαρό, έκρινα μια απόφαση και τα αποτελέσματα», πρόσθεσε και στον ίδιο τόνο σημείωσε: «Και οι κρίνοντες κρίνονται, αρκεί να τηρούνται οι νόμοι. Το περιεχόμενο της δήλωσής μου να κριθεί».

Ως κυβέρνηση είχαμε μία κρίση  μία άποψη αλλά ταυτοχόνως τηρούμε τη νομιμότητα. Εμείς κρίνουμε αλλά τηρούμε τους νόμους. Οι άλλοι δεν κρίνουν αλλά δεν τηρούν τους νόμους. 

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι είναι παράνομα τα κανάλια που εκπέμπουν. Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι δεν είναι ήττα της κυβέρνησης όλη η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες. «Είναι σοβαρό το θέμα, δεν το υποβιβάζω. Δεν είναι πολιτική ήττα», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι το θέμα συντηρείται στη δημοσιότητα από τα κανάλια και υπογράμμισε ότι είναι υπερβολές όσα λέγονται.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έβαλε παράλληλα «φρένο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού τονίζοντας πως: «Μέσα σε αυτό το περιβάλλον των ημερών δεν μπορεί γίνει ανασχηματισμός, ο ανασχηματισμός πάει πιο πίσω, αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω το χρόνο».