Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου, σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την πρόταση νόμου της ΝΔ για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και την στάση του κόμματος για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι ''ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει αποσταθεροποίηση και εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Μαξίμου ''η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση''

Τονίζει, επίσης, η ανακοίνωση ότι ''οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής''.

Καταλήγει το Μαξίμου:

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων.