Τη στάση που θα κρατήσει στη σημερινή - πέμπτη κατά σειρά – διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για συγκρότηση του ΕΣΡ ανακοίνωσε το Ποτάμι μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Απορρίπτει λοιπόν την πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα, όπως είχε ήδη διαφανεί από την πρώτη στιγμή, και βάζει επίσημα στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Τζανετάκου, τονίζοντας ότι δεν θεωρεί ως κατάλληλη βάση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου τον νόμο Παππά.

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η ΚΟ του Ποταμιού συζήτησε και εκτίμησε ότι μία καλή λύση θα ήταν αυτήν τη στιγμή ο Γιάννης Τζανετάκος. Καλούμε τα άλλα κόμματα να ανοίξουν κι αυτά τα χαρτιά τους», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, τόνισε: «Το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ, το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν είναι βάση ο νόμος Παππά, έχει καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας και, βέβαια, δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε, περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία.