«Η κυβέρνηση δεν έχει βρεθεί μόνο σε πολιτικό αδιέξοδο, έχει διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής παρακμής και η παρακμή αυτή επηρεάζει την καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, τους θεσμούς» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Λάρισα, όπως καταγράφει το onlarissa.gr.

Ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι  «όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η οικονομία δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φραγμό της ύφεσης, δηλαδή τις επιπτώσεις της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά και όλη την περίοδο από τότε που εξελέγη μέχρι σήμερα». Συμπλήρωσε πως «ενώ η χώρα χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, εθνικό σχέδιο και στρατηγική, αυτό δεν υπάρχει. Γίνονται κινήσεις άτσαλες και τελικά βλαπτικές και για την οικονομία και για τη δημοκρατία».

Χαρακτήρισε ως «αυτονόητη» την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας:«Για εμένα ως καθηγητή του συνταγματικού δικαίου είναι πράγματα αυτονόητα. Είχαμε επιμείνει στην αντισυνταγματικότητα του λεγόμενου νόμου Παπά, από την πρώτη στιγμή, από το φθινόπωρο του 2015. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαμε αναπτύξει στη βουλή έγιναν καθ’ ολοκληρίαν δεκτές από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μόνον όποιος είναι παντελώς άσχετος ή είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με θράσος και χυδαιότητα τους θεσμούς, δεν καταλαβαίνει τα πράγματα αυτά»

Για το αίτημα πρόωρων εκλογών από τη ΝΔ είπε πως «εκλογές δεν μπορεί να επιβάλει η αντιπολίτευση» «Οι εκλογές, είπε, μεταξύ άλλων, θα ήταν η σωστή επιλογή για τον κ. Τσίπρα αν είχε αίσθηση του εθνικού συμφέροντος κι αν είχε και μία μέριμνα κάπως διορατική για την παράταξή του.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα, για την προεδρία του ΕΣΡ, υποστήριξε πως «ήταν τόσο προκλητικό και απλοϊκό σχέδιο στη σύλληψη του, που έβλαψε τους εμπνευστές του».