Απάντηση που εγείρει ερωτήματα έδωσε ο Αρτέμης Αρτεμίου στην συζήτηση για το ταξίδι στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον Νίκο Παππά.

«Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κύπριος δικηγόρος, απαντώντας ουσιαστικά στις αναφορές του υπουργού Επικρατείας περί διερεύνησης αγοράς προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας.

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίως με αφορμή επίμαχο δημοσίευμα, επιβεβαίωσε σήμερα ότι «όντως έγινε αυτό ταξίδι, συνοδεία και άλλων ατόμων, καθώς υπήρχε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να επισκεφθεί τη χώρα». Και, όπως υποστήριξε, «εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

Το θέμα έχει προκαλέσει σφροδρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ να ζητά επίμονα απαντήσεις, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, και το Μαξίμου να απαντά ότι πρόκειται για ανοησίες.