Τις θέσεις του εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έπειτα από την έκβαση της αποψινής διάσκεψης των προέδρων της Βουλής η οποία κατέληξε στο «κενό» σε ότι αφορά την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να μην συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 η δις αναθεωρημένη πρόταση του Νίκου Βούτση δεν κατέστη εφικτό να οδηγήσει ούτε αυτή την φορά στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

ΠΑΣΟΚ:

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης κάνοντας ένας αιχμηρό σχόλιο, τοποθετήθηκε επί της αποψινής προσπάθειας συγκρότησης του νέου ΕΣΡ, λέγοντας: «Στο ρεσιτάλ ανευθυνότητας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σήμερα η ΝΔ

Ένωση Κεντρώων:

Η ψηφοφορία που έγινε στην Διάσκεψη των προέδρων, άλλη μια φορά αποδείχτηκε άκαρπη. Ψηφοφορίες χωρίς να έχει υπάρξει προσυνεννόηση μεταξύ των κόμματων για υιοθέτηση των προσώπων του νέου ΕΣΡ δεν έχουν καμία αξία, ιδιαίτερα όταν τα προτεινόμενα πρόσωπα ανήκουν σε κόμματα και δεν είναι αντικειμενικού κύρους και αδιαπραγμάτευτης κοινωνικής αποδοχής. Αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση θα χάσει την όποια αξιοπιστία της έχει απομείνει. Το Σύνταγμα που ζητεί 4/5 δεν το ζητεί τυχαία, ζητά συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης. Η συναίνεση είναι αυτό που λείπει και αν συνεχίσει να λείπει η χώρα θα βυθιστεί στο χάος. Έτσι εξηγείται το -όχι- της Ένωσης Κεντρώων.