«Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε ψηλά το θέμα του χρέους για να του πουν «όχι» και να μπορεί να δραπετεύσει», δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επανέλαβε το αίτημά του για παραίτηση της κυβέρνησης και δημιουργία Οικουμενικής, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θα είναι η μόνη που μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα και να φέρει επενδύσεις».  

Αναφερόμενος στη χθεσινή διάσκεψη της Βουλής για το ΕΣΡ,ο κ. Λεβέντης, τόνισε πως:

«δεν θα στηρίξουμε τη σύσταση του ΕΣΡ, αν δεν πάρει πίσω η κυβέρνηση όλο το νόμο Παππά. Όχι ένα άρθρο, αλλά όλο το νόμο».

Ενώ υπογράμμισε πως: «Ο Μητσοτάκης ναι μεν λέει ότι προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις ξέρει όμως ότι προπορεύεται πολύ λιγότερο από ό,τι λένε οι δημοσκοπήσεις. Δεν θέλει εκλογές

«Το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων» επεσήμανε μεταξύ άλλων. 

"Στρουθοκαμηλίζουμε στα Εργασιακά"

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες για τα Εργασιακά, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων είναι μεγάλος σε όλη την Ευρώπη, γι’αυτό και συζητούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

Παράλληλα έκρινε ότι, «στρουθοκαμηλίζουμε» αν δεν βλέπουμε ότι αυτά που ζητούν οι δανειστές συμβαίνουν ήδη στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν χιλιάδες κόσμου που ήδη δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

"Είμαι αντίθετος στο σύνολο της πολιτικής Τσίπρα"

«Όταν δεν έρχεται επένδυση να δώσει νέο αίμα, η κυβέρνηση βάζει φόρους και κόβει συντάξεις, γιατί δεν έρχεται νέο χρήμα», είπε και επανέλαβε, ότι για τους λόγους αυτούς ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύσταση οικουμενικής. «Γιατί ο Μητσοτάκης να βγει, τα ίδια θα κάνει», είπε σχετικά.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι, το μόνο που τον έφερε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν η ψήφιση του αναλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας  ότι, είναι αντίθετος «επί του συνόλου της ασκούμενης από αυτόν πολιτικής».

Για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την ανακοπή των αυξήσεων των φόρων και των μειώσεων μισθών και συντάξεων, ζήτησε μείωση του αριθμού των βουλευτών, της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και κατάργηση των επιπλέον χρημάτων που λαμβάνουν οι βουλευτές όταν συμμετάσχουν σε Επιτροπές της Βουλής.