Επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τονίζοντας ότι ''η πόλωση στην οποία επιμένουν ανεπίγνωστα Τσίπρας και Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο''. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ''το μήνυμα της Έκθεσης είναι ότι από μνημόνιο σε μνημόνιο, οι προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση, δυσκολεύουν υπέρμετρα, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο με τις διχαστικές λογικές''.

Όπως επίσης υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, οιολέθριες επιλογές του 2015 ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σημερινή κατάσταση και η εμμονή σε φυγοκεντρικές πολιτικές οδηγεί στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Το ιδιωτικό χρέος καλπάζει και το φόρο-ασφαλιστικο Κατρούγκαλου αποδεικνύεται βραδυφλεγής βόμβα στο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το κόμμα:

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κωφεύει, γιατί η Έκθεση αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για το σημερινό αδιέξοδο.

Ούτε βέβαια μπορεί να καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας, στις οποίες επιδίδεται εσχάτως, αποδίδοντας εκεί όλες τις ήττες της πολιτικής της.

Συνεχίζει, δε, η ανακοίνωση ότι ''το ουσιαστικότερο μήνυμα της Έκθεσης είναι ότι από μνημόνιο σε μνημόνιο, οι προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση, δυσκολεύουν υπέρμετρα, ενώ η άρνηση της Ν.Δ. με τον κ. Σαμαρά πρώτα και του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα στη συνέχεια να βάλουν πλάτη από την αρχή, μας οδήγησε στο δεύτερο και τρίτο μνημόνιο''.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ''η πόλωση στην οποία επιμένουν ανεπίγνωστα και σήμερα οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε 4ο Μνημόνιο , επαχθέστερο του σημερινού. Είναι ξεκάθαρο ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο με τις διχαστικές λογικές. Το μέγεθος των προβλημάτων και η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου , έχουν μία απάντηση''.

Καταλήγει, δε, η ανακοίνωση:

Αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.