current views are: 7

1 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:06

Σπίρτζης: Ο νόμος Παππά δεν θα ακυρωθεί αλλά θα αλλάξει (Βίντεο)

«Ο νόμος 4339 δεν θα ακυρωθεί, θα αλλάξει μόνο στα σημεία που προστάζει το ΣτΕ», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Δημοσίευση 09:06’

«Ο νόμος 4339 δεν θα ακυρωθεί, θα αλλάξει μόνο στα σημεία που προστάζει το ΣτΕ», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Ο νόμος 4339 δεν θα ακυρωθεί, θα αλλάξει μόνο στα σημεία που προστάζει το ΣτΕ», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ωστόσο υπογράμμισε πως: «Ως ένδειξη καλής θέλησης, η κυβέρνηση σταμάτησε όλες τις ενέργειες για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, πρόσθεσε, τη στιγμή που η ΝΔ βάζει συνεχώς προσχώματα».

«Η ΝΔ συνεχίζει τον ολισθηρό κατήφορο που έχει ξεκινήσει χρόνια, να είναι ένα κόμμα που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» επεσήμανε.  ο Χρ. Σπίρτζης, λέγοντας ότι δεν είναι μόνο τα 256 εκατ. ευρώ που χάθηκαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ακόμα 1 δισ. ευρώ από το χάρισμα που έχει γίνει στις τηλεοπτικές συχνότητες, στους ίδιους τους καλανάρχες.

Αναφορικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, είπε ότι «στα ραδιόφωνα έχουμε πιο σύνθετο τοπίο από αυτό της τηλεόρασης, με σταθμούς που δεν είναι ούτε προσωρινά αδειοδοτημένοι, έχουμε την αθλιότητα του δάσους κεραιών στις κορυφογραμμές και αυτό που προσπαθούμε είναι να βάλουμε και εκεί μία τάξη. Ο χάρτης είναι προς διαβούλευση στις Ενώσεις ραδιοφώνου και πιστεύουμε ότι έως τέλος του χρόνου θα έχουμε αποτελέσματα» τόνισε ο υπουργός.

«Αλλού με τρίβεις γούμενε και αλλού έχω τον πόνο» ήταν το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη, αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για το άρθρο του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λ. Κρέτσου, με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο». «Ο κ. Κρέτσος» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών «έχει κάνει μια χαρά τη δουλειά του, πραγματοποιώντας έναν διαφανέστατο διαγωνισμό».

Τέλος, για την πιθανότητα να φύγει ο τομέας των Μεταφορών από το υπουργείο του και να πάει στο Ναυτιλίας, είπε ότι «η αρμοδιότητα του ποιος είναι στην κυβέρνηση και της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό», ενώ σημείωσε ότι η λειτουργία των Μεταφορών πρέπει να ανήκει σε ένα υπουργείο. Επίσης, δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να είναι ένας δομικός ανασχηματισμός «για να πάμε σε αυτό που έχει ανάγκη η χώρα για να πάμε από τις εποχές της ύφεσης σε αυτές της ανάπτυξης. Και αυτό θέλει άλλη προσέγγιση, σε αυτό που επιδιώκουν τα υπουργεία». 


σχετικα αρθρα