Σκληρή απάντηση στη ΝΔ, σχετικά με την ανακοίνωσή της για το δημοσίευμα της ιστοσελίδας liberal.gr που αναφέρετε σε «e-mail που εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με το οποίο καλούνται τα γραφεία Tύπου των πρεσβειών της χώρας στο εξωτερικό «να αξιοποιήσουν» άρθρο του γ.γ. Ενημέρωσης», εξέδωσε ο Λευτέρης Κρέτσος.

Συγκεκριμένα ο Γ. Γ. Ενημέρωσης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Το μπαλάκι ανάμεσα στο liberal.gr και στη ΝΔ είναι πια γνωστή πρακτική: το liberal.gr δημοσιεύει ταχα ανώνυμες αποκλειστικές πληροφορίες, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του κιτρινισμού και της δεξιάς προπαγάνδας, στις οποίες η ΝΔ σπεύδει ν' απαντήσει, τάχα κι αυτή ευαισθητοποιημένη».

«Γιατί άραγε δεν ευαισθητοποιήθηκε ποτέ όταν η ΝΔ συστηματικά απαξίωνε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία αντί να λειτουργεί ως μέσο άσκησης επικοινωνιακής διπλωματίας είχε υποβαθμιστεί σε κυβερνητική μονταζιέρα; Συμφωνούμε: Ντροπή!» αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.Ενώ τονίζεται στην ανακοίνωση πως:

«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργάνωσε με επιτυχία τον μοναδικό διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Αυτό μάλλον ενοχλεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, νωρίτερα, άνοιξε «πυρ» κατά του Λευτέρη Κρέτσου επισημαίνοντας πως: «Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή Μ.Μ.Ε. την Αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας».