«Η συγκρότηση του ΕΣΡ εξαρτάται από την κυβέρνηση, εμείς έχουμε εποικοδομητική στάση», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «παρέκαμψε το Σύνταγμα και βρέθηκε μπροστά σε μια αναμενόμενη απόφαση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «κάνει αμήχανες και άτσαλες κινήσεις, που υπαγορεύονται από το γεγονός ότι αλλιώς τα φανταζόταν και αλλιώς της ήρθαν».

«Όφειλε να είναι πιο σοβαρή και σεμνή και να ακούσει τον νομικό κόσμο της χώρας που έλεγε για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, αλλά κινήθηκε με ξιπασιά», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:

Δεν ξέρω πόση ζωή θα έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί μου φαίνεται ότι είναι σε αποδρομή.

«Αφού καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου Παππά, θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», είπε σε άλλο σημείο και ανέφερε πως «αφού Αφού βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει το σοκ της απόφασης του ΣτΕ, καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονική κυβέρνηση και νομοθετήσει αυτά που πρέπει, στη συνέχεια θα συζητήσουμε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα πολιτικά, είναι πολιτικός ανεμόμυλος, κάθε μέρα λένε άλλα», πρόσθεσε ακόμα, ενώ είπε ότι «η κυβέρνηση έχει ένα ιδιότυπο σύμπλεγμα πολιτικής ανωτερότητας και νομίζει ότι τα ξέρει όλα καλύτερα από τους άλλους. Με αυτό το κόμπλεξ και την ξιπασιά κινείται παντού, έτσι κινήθηκε και στη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη, που κόστισε πολύ στους έλληνες πολίτες. Με την ίδια αλαζονεία και ξιπασιά κινήθηκε και στον νόμο Παππά».

«Δεν μπορούν να διαβάσουν ούτε την ελληνική ούτε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, είναι μια κυβέρνηση που δεν μοιάζει με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και επειδή πρέπει να κινηθεί σε ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

Ο Τσίπρας θα παέι σε εκλογές για να μην γίνει Γιώργος Παπανδρέου και να εξατμιστεί πολιτικά.