«Δέχτηκα μπούλινγκ και άγριο τρολάρισμα», δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας, μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το ΕΣΡ, ενώ αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής είχαν συναινέσει στην άποψή του ότι πρέπει να υπάρχουν 7-8 τηλεοπτικές άδειες και όχι τέσσερις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», ο κ. Πολύδωρας αποκάλυψε πως: «Δεν πήγα για θέση. Ένιωθα δυνατός γι’ αυτή την πρόταση, ότι μπορούσα να προσφέρω. Ποιος έχει μεγαλύτερη πείρα από μένα; Εγώ πήρα θέση υποστηρίζοντας την ιδέα της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δεν υποστηρίζω δηλαδή κάθε λεπτομέρεια του νόμου (Παππά). Συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ, είπα. Να έρθουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, να βάλω μπροστά την διαγωνιστική διαδικασία και να λειτουργήσουν με συναίνεση αμέσως. Να δοθούν 7-8 άδειες. Σε αυτή την άποψη συναίνεσαν και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βούτσης, καθώς μετά την απόφαση του ΣτΕ δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες. Η συναίνεση δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άοσμος ή άγευστος. Εξάλλου εγώ με τους καναλάρχες είχα κάνει ως υπουργός συνεργασία και θέλω σειρά και τάξη, δεν έχω καμία κόντρα μαζί τους. Ήθελα αυτό το πνεύμα κατανόησης να το κάνω πολιτική πράξη και να δώσω διέξοδο με την παρουσία μου. Δεν είμαι ο αποσυνάγωγος».

«Από τον πρωθυπουργό εισέπραξα περισσότερη κατανόηση και αναγνώριση απ’ ό,τι από τους δικούς μου. Η ΝΔ δεν μπήκε ποτέ μπροστά σε κανένα τρολάρισμα. Δεν είπε κανένας ότι η ζαρντινιέρα δεν είναι ίχνος υπαιτιότητάς μου. Είναι τόσο χονδροειδές και χιλιοπαιγμένο…Οι καλικάντζαροι από τα υπόγεια είτε της Συγγρού είτε της Πειραιώς παίζουν τώρα τη ζαρντινιέρα. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό, εγώ ήμουν τιμωρός. Διέταξα ΕΔΕ από τις Βρυξέλλες και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 4 από τους 6 και οι άλλοι αντιμετώπισαν βαριές ποινές. Είναι αδύνατες πένες οι τρόλερ», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν απέναντι σε ενδεχόμενη τοποθέτησή του στην προεδρία του ΕΣΡ.

Όπως είπε, αντιμετώπισε το δίλημμα να προστατέψει την αξιοπρέπειά του ή να εποικοδομηθεί η πρόσκληση. «Υπεράσπισα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου με το ένστικτο και το μυαλό μου και πράγματι μπορεί να έκαψα την υποψηφιότητά μου», συνέχισε.

«Δεν τους τιμά το σύστημα δολοφονίας χαρακτήρων. Εγώ είμαι εδώ, όρθιος. Με παρουσιάζουν σαν Αρειανό με κεραίες στο κεφάλι και δυο γλομπάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας για να τον ενημερώσει για την απόσυρση της πρότασης του ονόματός του: «Μου είπε ο Τσίπρας "με συγχωρείς. Δεν ήθελα να κάνω κανένα πείραμα, δεν ήθελα να σε βάλω σε αυτή την περιπέτεια"». 

Τέλος, ο κ. Πολύδωρας σχολιάσε: «Πολλοί δημοσιογράφοι γράφουν πώς εγώ, ένας πατριώτης, να πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν οργανώνω την μεγάλη τακτική να ρίξω την κυβέρνηση».