current views are: 5

1 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:01

Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τις εργασίες της Ευρω-Αραβικής Συνόδου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ανοίξει τις εργασίες της πρώτης Ευρω-Αραβικής Συνόδου, η οποία θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής. 

Δημοσίευση 15:01’

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ανοίξει τις εργασίες της πρώτης Ευρω-Αραβικής Συνόδου, η οποία θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ανοίξει τις εργασίες της πρώτης Ευρω-Αραβικής Συνόδου, η οποία θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής. Στόχος της συνόδου είναι η διεύρυνση του διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό κόσμο και την ανάδειξη των ευκαιριών για συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για την αμοιβαία επωφελή σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Το συνέδριο θα έχει πολιτική και οικονομική διάσταση και θα συζητηθούν ζητήματα επενδύσεων, ενέργειας, υποδομών, εμπορίου, αλλά και θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και πολιτικής σταθερότητας.

Ομιλίες θα κάνουν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας κ.α

Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους περισσότερες από 300 εταιρείες αραβικών συμφερόντων, κορυφαίων επιχειρηματιών ομίλων από την Ελλάδα και την Ευρώπη και, στο περιθώριο των συνεδριακών εργασιών, θα διεξαχθούν επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις σε υποψήφιους επενδυτές. Την εκδήλωση στηρίζουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και διμερή Επιμελητήρια της χώρας.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της Συνόδου ανήκει στο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC), που συμμετέχει και ως Στρατηγικός εταίρος του Φόρουμ, με τη συνεργασία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και τον αραβικό όμιλο οργάνωσης συνεδρίων Al-Iktissad Wal-Aamal.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης,συμμετέχει ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ από επιτελείο της Επιτρόπου Εμπορίου κας Cecilia Malmstrom συμμετέχει η κα Jolana Mungengova.

Στους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται: ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Tamam Saeb Salam, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας Dr. Jawad Anani, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Dr. Riyad Al–Maliki, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Sultan bin Saad Al Muraikhi, η υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Παλαιστίνης κα. Abeer Odeh, η υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου κα. Dalia Khorshid, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Στις εργασίες θα συμμετάσχουν, επίσης, από την ελληνική κυβέρνηση οι: Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  Χρήστος Σπίρτζης, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντούρα, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης

 Η σύνοδος γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 


σχετικα αρθρα