current views are: 8

2 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση03:35

Συνάντηση Τσίπρα – Λαβρόφ σήμερα στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. 

Δημοσίευση 03:35’

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. 

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. 

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη στις 10:45 π.μ. με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, χρησιμοποιούνται πολύ θερμοί τόνοι για την περιγραφή των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ειδικότερα, ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, εκτιμά το ρωσικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την επίσκεψη του Λαβρόφ στην Αθήνα.

Ως σημαντικός παράγοντας ώθησης των σχέσεων αναφέρεται το 2016 ως «αφιερωματικό έτος» των δύο χωρών, υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Η υλοποίηση του αφιερωματικού έτους εκφράζει την τάση για τη διεύρυνση της ρωσοελληνικής κοινής δράσης, παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία. Το μεγάλο αυτό διακρατικό εγχείρημα περιλαμβάνει 170 περίπου εκδηλώσεις στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού αλλά και της οικονομίας και του εμπορίου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έρχεται στην Αθήνα μετά από μια περίοδο που σημαδεύτηκε από την αποκατάσταση των σχέσεων της Μόσχας με την Άγκυρα, και για την Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία να αποκρυπτογραφηθεί ο τρόπος που αυτή η νέα κατάσταση και η εμφανής άτυπη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στη Συρία επηρεάζει ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά αλλά κυρίως στο Κυπριακό.


σχετικα αρθρα